Zelfs op de dag die vooral in ons geheugen zal blijven omdat Volkert van der G. vrijkwam, zelfs op díé dag is er muzieknieuws te melden. De laatste nieuwtjes die deze week zijn blijven liggen én een vooruitblik naar een mooi en vol (festival)weekend. Dit is oud nieuws van 2 mei 2014.

FESTIVAL WEEKENDOVERZICHT

Dit weekend hoef je je absoluut niet te vervelen als muziekliefhebber in de Benelux. Het Belgische festivalseizoen wordt dit weekend écht geopend met Groezrock. In onze special kun je over dit festival alles lezen. Liever wat besparen en in Nederland blijven? Dan zit op je op 5 mei zeker goed! In het hele land worden er maandag bevrijdingsfestivals georganiseerd. Bekijk de site aan het einde van het weekend nog een keer als je precies wil weten welke bijzondere band je waar kunt zien, want later dit weekend posten we nog een overzicht voor je! Drie andere festivals die dit weekend de moeite waard zijn? Het extreme-metal festival Neurotic Deathfest (Metal, Tilburg), Vrijland Festival (Beats, Amsterdam) en Here Comes The Summer (Indie/Alternative, Vlieland). Fijn (festival)weekend!

KIJKTIP: TRIGGERFINGER IN DE AB

Uw redacteur van dienst moet toegeven, de nieuwe Triggerfinger heeft hem tot nu toe nog niet zó bij de keel gegrepen als de titelloze debuutplaat en tweede album What Grabs Ya dat wel deden. Bij de meeste bands geen goed teken, maar bij Triggerfinger hoeft dat helemaal niet erg te zijn. De nummers van de Belgische rockmachine komen namelijk pas écht over wanneer live gespeeld. Vanavond krijgen de nieuwe nummers een voordoop in de AB in Brussel. En goed nieuws voor iedereen thuis: dat concert is hier live te zien. Een beter begin van het weekend kunnen wij ons niet voorstellen.

DESERTFEST BELGIË KOMT MET NIEUWE NAMEN

Het mag inmiddels geen geheim meer worden genoemd dat Desertfest toch stiekem wel een van ónze favoriete festivals is geworden. En nu ook een Belgisch Desertfest wordt georganiseerd kunnen wij ons geluk al helemaal niet op! En er is meer goed nieuws: we kunnen vandaag liefst vier nieuwe namen voor het festival bekend maken: Kadavar, YOB, Pallbearer en Your Highness staan op het Belgische festival! Meer info en tickets over het festival, dat van 10 tot 12 oktober zal plaatsvinden in de Trix in Brussel? Check de website!

NIEUWE NAMEN PUKKELPOP

Ook Pukkelpop kwam vandaag met een mooi rijtje nieuwe namen. James Holden, Nick Mulvey, Nick Waterhouse, NOFX, Pup, Superdiscount 3 Live, Tonight Alive, Touché Amoré en Yung Lean & Sad Boys zijn toegevoegd aan het affiche van het Belgische festival. De combitickets voor het festival zijn helaas uitverkocht, maar dagkaarten zijn er nog voldoende in de verkoop.

TOT SLOT: NIEUWE SINGLE MICHAEL JACKSON

We sluiten de week af met een treurige mededeling. Over de doden niets dan goeds, maar het wordt ons met de ‘nieuwe’ single van Michael Jackson wel erg lastig gemaakt om ons aan die afspraak te houden. Over Jackson niets negatiefs, maar wij vragen ons dan in ieder geval af hoe het zo uit de bocht heeft kunnen vliegen met een productieteam bestaande uit onder meer John McClain, Timbaland en Justin Timberlake. Zelf oordelen. Beluister de nieuwe Jackson hier!

OP BEVRIJDINGSDAG GEEN OUD NIEUWS                                                                         

Oh ja, nog even eentje van huishoudelijke aard om mee af te sluiten. Wegens bevrijdingsdag duurt ons weekend een dagje langer. Oud nieuws is dus weer terug op dinsdag 6 mei, natuurlijk met extra veel nieuws. We wensen je een topweekend en veel plezier op één van de vele (bevrijdings)festivals toe.