De producer is ondergewaardeerd en normaliter vrij onbekend. Zo ging Ryan Lewis (die de beats van zijn veel bekendere compagnon Macklemore maakt) laatst in opdracht van de Amerikaanse talkshow-host Jimmy Fallon de straat op om de meningen over, jawel, Ryan Lewis te peilen, en er waren er maar weinig die de beste man wist te herkennen. Een goed en hitgevoelig liedje is niets zonder een catchy beat..

En dat is precies waar het talent van de Nederlandse producer Reverse ligt. Zijn eerste grote succes kwam in 2005 met Wat Wil Je Doen (nee, The Partysquad maakte die beat niet zelf) en later volgden onder meer Shenkie, Non Stop, de monsterhit Ik Neem Je Mee, Fock Wachten, Stuk en nu is er dan zijn album Retro uitgekomen op Top Notch. We hebben een overzicht samengesteld voor je bestaande uit 25 tracks, zodat je je geheugen kunt opfrissen of je kennis bij kunt spijkeren over voor welke beats Reverse nou eigenlijk de afgelopen jaren verantwoordelijk was. Enjoy!