Nederland is door naar de volgende ronde. Zo, da’s pas oud nieuws! Net als Chili trouwens, het bewijs dat god bestaat. Nou ja, bijna tien jaar geleden bad een van de kardinalen op nationale TV tot god; dat het Chileense elftal eindelijk eens goed voetbal laat zien en wat presteert. Wat dit met ons Oud Nieuws te maken heeft? Geen idee, maar mooi is het wel. We gaan door, samen met de Chilenen.

Waagde iemand het vandaag nog om daadwerkelijk aankondigingen te doen? Stiekem toch wel. Maar bij hoeveel mensen dat beklijft,  vragen wij ons af. Vandaar toch een poging tot een beknopt overzicht, beginnend met een serious, but beautiful matter.

The Scene

Diegene die Thé Lau nog nooit eerder live heeft mogen meemaken en ook nog eens de afscheidstournee mist, heeft toch de kans om het laatste concert in AB via een live stream mee te maken. Check de site van AB aanstaande zaterdag om 20:30. Dank, Thé Lau, het ga je goed…

Best Kept Secret

Naast al het moois wat we al getipt hebben in onze Best Kept Secret previews, voegt David Douglas zich ook nog bij het feestje. Check onze preview & als dat dan toch aardig klinkt, ga dan van 20 tot 22 juni naar het festival. Er zijn zowaar nog kaarten.

Sziget’s Europe Stage

Tegenslagen, zoals een geannuleerd feestje in Oekraïne? Dat maakt op Sziget niet uit, feest gegarandeerd. De line-up van de Europe Stage belooft, net als eerder de World Stage, de nodige schwung. Daar zullen naast de Amsterdam Klezmer Band ook de volgende acts verschijnen: Aucan, BaLaKo, Ballet School, Caparezza, Carnival Youth, Charity Children, Compact Disk Dummies, Diaodato, Dubblestandart, DVA, Fismoll, Gloria Boateng, Gubás Gabi és az Éjszakai Nesz, Hornsman Coyote & Soulcraft, Kid Simius, Longital, Mighty Oaks, Money for Rope, Raggalution, Rumatera, Salmo, Seward en Siriusmo.

Lowlands 

Het festival is volledig uitverkocht. Desondanks introduceert het festival ‘The School of Live’. Een nieuw concept waarin alledaagse vragen centraal staan. Sprekers zijn onder andere Peter-Paul Verbeek, Rob Wijnberg en Frank Meester. Maar goed, u heeft al kaarten en gaat sowieso een goed weekend tegemoet, of u bent er niet bij. Woekerpolissen daargelaten.

Veel meer nieuws weten we er vandaag niet uit te persen. Dat maakt eigenlijk ook niet uit. Nu nog eens wat rock in die reclameblokken en het is perfect. Morgen vers Oud Nieuws!