Soms is het leven van een reviewer bij CounterCulture zwaar, dan heb je zo’n donderdagavond waarop je duizend-en-een-dingen te doen hebt en moet er ook nog een Oud Nieuws doorheen. Soms is echt echter ook dynamisch en verrekte interessant. Deze avond is zo’n avond; de Oud Nieuws komt wat later dan je bent gewend, omdat de schrijver van dienst vanavond Wild Beasts in de Melkweg op een bezoekje mocht trakteren. Het kan veel erger, zouden wij zeggen. Dit gebeurde er vandaag, behalve het optreden van Wild Beasts in de Melkweg, nog meer:

THÉ LAU EN THE SCENE NEMEN MET CONCERT OP PINKPOP AFSCHEID VAN HET GROTE PUBLIEK

We beginnen met het zwartste nieuws van de dag. The Scene, bekende Nederpoppers die met name met hits als Iedereen is van de Wereld en Blauw grote bekendheid vergaarden, stoppen er over een halfjaar mee. Niet omdat ze dat zelf willen, maar omdat leadzanger Thé Lau ernstig ziek is. Hij leek herstellende te zijn van keelkanker, maar twee weken geleden kreeg Lau te horen dat er uitzaaiingen zijn gevonden in zijn longen. De komende maanden neemt Lau afscheid, en voor een podiumdier als hij moet natuurlijk ook een passend muzikaal afscheid worden geregeld. Dat is gebeurd. Nog twee keer een (ongetwijfeld uitverkochte) clubzaal, Paradiso en de AB, en een laatste concert op moeder aller festivals Pinkpop, waar The Scene overigens nog nooit te zien was. Van een andere orde, maar toch noemenswaardig, werd vandaag ook Taymir bevestigd voor het Limburgse festival, waar alleen nog zondagkaarten voor te krijgen zijn.

OOK PUKKELPOP KOMT MET NIEUWE NAMEN

Begin deze week maakten we nog bekend dat het wel erg hard ging met de tickets voor het Belgische Pukkelpopfestival. Nu het plakkaat ‘uitverkocht’ op de festivalpoorten prijkt, mogen we dan ook weer wat namen aan de lineup toevoegen. The Kooks, Fritz Kalkbrenner, Pendulum (jawel, ze zijn terug!), Darkside, Slowdrive, Thurston Moore (Sonic Youth), War On Drugs, Jonathan Wilson, Wild Beasts, Fink, Gorgon City, Rustie en nog een aantal anderen verstevigen het affiche van het Belgische topfestival. Volledige lineup zien en kaarten proberen te bemachtigen? Kijk op de website!

EEN AANTAL LASTMINUTES VOOR PAASPOP

En ook het eerste festival van de komende festivalzomer, Paaspop, maakte uitbreiding voor haar programma bekend. Go Back To The Zoo, Dr. Lektroluv, traumahelikopter en De Sluwe Vos zijn de laatste acts die afreizen naar de festivalweide in Schijndel. Nog geen plannen voor het paasweekend? Tickets zijn voor schappelijke prijzen vanaf hier nog te koop.

COURTNY LOVE BRENGT HOLE WEER BIJEEN

Schreven wij gisteren nog het gevoel te hebben dat Courtney Love’s Nirvanaroyalties op aan het raken zijn? Vandaag weten we dat zelfs zeker! Nadat gisteren bekend werd dat Love een Cobainmusical zou hebben goedgekeurd maakte Love vandaag bekend succesvolle jaren ’90 rockformatie Hole weer bij elkaar te brengen. Na jaren van conflict is het – blijkbaar- ineens weer koek en ei tussen Love en haar bandleden, die jarenlang geen woord meer met elkaar wisselden. Of het echt tot een tour of nieuw werk komt is nog niet bekend, want voorlopig houdt de formatie het bij repeteren. Maar aangezien het brood toch ergens van op de plank moet komen zien wij kansen!

FLEA SCHRIJFT EEN AUTOBIOGRAFIE

Een van de interessantste bands uit onze tijd is wellicht toch de Red Hot Chili Peppers. Sex, drugs, rock ’n roll en af en toe een goede plaat kenmerkte de band die in de afgelopen dertig jaar is uitgegroeid tot een van de allergrootste bands op aarde. De interne strubbelingen binnen de band – dat zijn er een hoop – zijn veelal binnenskamers gebleven, maar nu lijkt daar toch een einde aan de komen. Bassist Flea heeft namelijk aangegeven bezig te zijn met een autobiografie. Samen met een ghostwriter wil hij proberen zijn volledige leven, van zijn jeugd als zoon van een bekende trompettist tot de moeilijkste jaren van de Peppers, te beschrijven. Wanneer het boek uitkomt is nog niet bekend, maar we houden je hier uiteraard van op de hoogte!

CONCERT ELBOW IN PARADISO TE ZIEN OP NEDERLAND 3

Een aantal weken geleden schreven we nog een lyrische review over het nieuwe album van het Britse Elbow, maar de magie van de band is nog véél groter als je ze live ziet. Dan kunt u natuurlijk het beste zelf de reis naar een muziekpaleis bij u in de buurt maken, maar mocht dat teveel moeite zijn kunt u de heren nu ook op televisie zien. De show die de formatie vorige week in Paradiso gaf ter promotie van hun nieuwe album, The Takeoff and Landing of Everything, is namelijk zaterdag vanaf 23:45 te zien op Nederland 3. Absolute mustsee!

AFSCHEIDSCONCERT ACDA EN DE MUNNIK TREKT DUIZENDEN

We begonnen deze Oud Nieuws met Nederpop, dus we eindigen ook maar met Nederpop. Want in de laatste tien jaar zijn Acda en de Munnikfans steeds schaarser geworden. De heren trokken zich voornamelijk terug naar theaterzalen (vonden wij niet vreselijk) en ongeveer een maand geleden maakte de heren bekend hun muzikale verbond te sluiten. Ook daarvan waren wij nog niet geschrokken. Maar wat blijkt nu? Liefst 33.000 mensen hebben aangegeven het gratis concert van de heren in het Amsterdamse Vondelpark bij te willen wonen. Met een beetje lef van de Gemeente Amsterdam kunnen Acda en de Munnik dus wel eens de grootste weide voor één band van dit festivalseizoen trekken. Dat zou met récht Oud Nieuws zijn. We houden het in de gaten!

…THE ROLLING STONES IN HET GOFFERTPARK OOK, MAAR DIE KOMEN NIET

Er was namelijk maar één concert dat over die 33.000 van Acda en de Munnik leek heen te komen; het concert dat de Rolling Stones op 14 juni in het Goffertpark gingen geven. U wist hier niets van? Wij ook niet! Gelukkig maar, want het bleek te gaan om een onhandige 1 Aprilgrap. Via de illegale ticketwebsites worden echter wel kaarten aangeboden voor dit niet bestaande concert. Belangrijke tip aan het einde van deze oud nieuws: Trap hier niet in, ze komen dus echt niet!