Met het mooie weer de laatste dagen, bevinden we ons met onze gedachten steeds vaker en vaker bij het aankomende festivalseizoen. Met smart wachten we op de eerste namen voor Pukkelpop. Gelukkig is er een overvloed aan keuzes en worden er elke dag wel voor een of ander leuk festival boeiende namen bekend gemaakt. Vandaag voegen Down the Rabbit Hole, FortaRock, Paaspop en Exit diverse acts toe aan de line up.

Festival Where the Wild Things Are hebben we net gehad maar toch wordt Paaspop, van 3 tot en met 5 april, beschouwd als de opening van het festivalseizoen. Nieuwe namen uit Nederland zijn Racoon,  Di-rect, Spike’s nevenproject the Deaf, the Miseries met Tim Knol en Sawtu Boys Money Gang aka SBMG bekend van de nederhophit ‘Oeh Na Na’. Drum ’n bass legende Roni Size komt met een 18 years DJ set en neemt MC Lowqui mee. Meer dansen? Dan kan je terecht bij het nieuwe Desperados Warehouse waar o.a. Sidney Samson en the Party Squad de tent op eigen wijze zal inleiden.

The Indien, 90’s NOW!, Alive Live, Bade, Boomshakalak Soundsystem, Congo Natty, The Darkraver, Dem Slackers, Deun van Seun, Jarreau Vandal, Jonathan Pitch, Julian Calor, Joost van Bellen, Kill The Buzz, The Million Plan, Music Wars, My Baby, PLN-B, Singlefeestje, STERAC, MC Haits, MC Roga, MC Robbie Rise en MC V maken de line up van Paaspop 2015 compleet. Om van de diverse line up bestaande uit dEUS, Fresku, Sick of it All, Dave Clarke, Within Temptation, Modeselektor, the Kooks en Pierre Wind te genieten betaal je voor drie dagen 99 euro. Twee dagen kost 89 euro terwijl één dag (zaterdag of zondag) 69 eurootjes bedraagt.

Wie op zaterdag 6 juni enkel heavy metal wil horen, kan terecht in Nijmegen voor FortaRock. Met headliner Slipknot, Lamb of God, Papa Roach, Epica, Clutch en Parkway Drive hebben ze best een mooie line up. Toch denkt het festival er zelf anders over en hebben ze besloten de ticketprijs te verlagen van 67,50 naar 49 euro. Vandaag zijn de laatste namen bekend gemaakt en het zijn niet de minste en zeker ook niet de rustigste. Black metal pioniers Venom en de hardcore helden van Hatebreed zorgen gegarandeerd voor enkele moshpits. I Will Be Heard!

Eind juni vindt in de Groene Heuvels van Gelderland dan weer de tweede editie van Down the Rabbit Hole plaats. Het kleine broertje van Lowlands komt met elf nieuwe namen en net als grote broer heeft ook DTRH een mooie afwisseling aan acts. Roisin Murphy, Death from Above 1979, Blaudzun, Oscar And The Wolf, Clark, Ghostpoet, Omar Souleyman, Rhye, Benjamin Booker, Orkesta Mendoza en GANZ zullen 26, 27 en 28 juni aanwezig zijn. Gelijktijdig met Rock Werchter dus. Niet zo vreemd dat beide festivals met the War on Drugs, Damien Rice, Damian ‘Jr. Gong’ Marley, FKA Twigs en Patti Smith heel wat topnamen met elkaar delen. Net als voor Lowlands zijn er enkel driedagen kaarten te koop aan 125 euro.

In het buitenland zijn er dan weer heel wat Nederlandse acts te zien op grote festivals. Natuurlijk zijn onze DJ’s exportproduct nummer één, en zo kunnen we niet alleen Martin Garrix maar ook Hardwell aan het werk zien in Servië waar je aan de Montenegrijnse kust kan genieten van het Exit festival. Naast de rockers van Mötorhead en Eagles of Death Metal kan je een dansje wagen dankzij Simian Mobile Disco, Klangkarussell, Dixon, Tale Of Us, Roman Flugel, MK, wAFF en Francesca Lombardo. Voor 122 euro kan je van 9 tot en met 12 juli feestvieren.