OAuthException: Error validating application. Application has been deleted.

De Engelse muzikant Fink is een graag geziene gast in Nederland, bijna elk jaar speelt hij wel in ons land. Eind vorig jaar nog in Paradiso en Effenaar en deze week maar liefst 3x in grote zalen als Oosterpoort, Tivoli en 013, waar wij bij waren.

Fin Greenall, de zanger van Fink werd bekend als dj en producer in 2000. In dat jaar schreef hij onder andere een track voor de toen nog onbekende Amy Whinehouse. In 2006 legde hij het digitale werk naast zich neer en stortte zich op het nieuwe project Fink wat resulteerde in vier prachtige studio albums. Hard Believer, zijn laatste album kwam halverwege vorig jaar uit, met daarop de hitsingle: Yesterday was hard on all of us.

Het podium is voorzien van 4 standaards met witte spots. Een eenvoudige decor lijkt het in eerste instantie maar bij aanvang van de show wordt dit direct te niet gedaan. Een golf van licht deunt mee over de eerste tonen van ‘Pilgrim’. De zaal is direct stil en geniet van wat er gebeurd. Helaas eindigt het eerste nummer in mineur doordat de drums niet goed zijn afgesteld waardoor een schel slot blijft hangen.

Als snel wordt er gevolgd met hits als Sort of revolution en de eerder genoemde Yesterday was hard on all of us. Het publiek wordt meegenomen in een verhaal van muzikaliteit, waarbij woorden tussendoor overbodig zijn. De band, het licht, de stem; prachtig door eenvoud.

De show oogt kort met maar 11 nummers, maar door de lange producties duurt de show toch ruim 90 minuten. Op het laatst doet de zanger toch nog een woordje waarbij hij Tilburg bedankt, zo speelde hij in 2008 al in Cul De Sac. Daarnaast is er nog een leuk detail aan de band dat Ruben Hein de toetsenist is. Hij zal as zaterdag met een eigen show in het theater van Tilburg staan.

Kortom Fink weet de 013 mee te nemen in zijn prachtige verhalen en bewijst wederom dat hij zijn platentas niet voor niets heeft verruild voor zijn gitaar. Fink tourt nog de Europa en staat deze zomer onder andere op Rock Werchter.

Foto’s door Michella Kuijkhoven.