Het is alweer ruim een maand geleden dat Graspop met nieuwe namen op de proppen kwam. Dankzij Cavalera Conspiracy, Hellyeah en landgenoten Epica en The Charm The Fury staat de teller inmiddels op 82 bands. Daar kunnen we ondertussen één nieuwe naam bijtellen. Ensiferum heeft via hun facebookpagina laten weten dat ze van de partij zijn. Welke dag is nog niet bekend maar de Finse folkmetalband speelt de zaterdag al op Hellfest.

Ensiferum begint vandaag aan hun Europese One Man Army tour. Eind maart geven ze twee shows in Nederland, om precies te zijn op 25 maart in Patronaat te Haarlem en een dag later in Hedon te Zwolle.

Vrijdag 27 maart komt het Finse gezelschap, met special guests Insomnium en Omnium Gatherum, naar Biebob in het Belgische Vosselaar, dé concertzaal voor metal minnende muziekliefhebbers. Deze maand staan ook nog Moonspell en Amaranthe op de agenda.

Ensiferum bestaat alweer 20 jaar en mag ondertussen gerekend worden als een van de toppers binnen het genre. Deze maand kunnen we in Nederland en België het verjaardagsfeestje mee vieren. Wie er niet bij is, heeft komende zomer nog de kans om de band te zien op Graspop Metal Meeting van 19 tot en met 21 juni. Ons land wordt op 8 augustus nog een keer aangedaan. Naast Sabaton, Sepultura en Avatar staat ook Ensiferum op het programma.