Morgen begint de kaartverkoop van de Pukkelpop jubileumeditie. Om dat te vieren maakten de Vlaamse rockers van the Evil Superstars, inclusief iconisch frontman Mauro Pawlowski, gisteren al bekend dat ze de laatste dag graag aanwezig zijn voor een reünie. De band mag in een adem genoemd worden met dEUS, Zita Swoon en Millionaire. Vandaag komt het Belgische festival, dat 30 kaarsjes mag uitblazen, met 25 nieuwe namen.

Leukste nieuws voor ons Nederlanders, als we nog welkom zijn tenminste, is het feit dat John Coffey de donderdag in Limburg staat. Andere namen voor de eerste dag zijn Paolo NutiniKygo, Lianne La Havas, Madeon en Bleachers. 

De vrijdag krijgt met bands als  The Gaslight Anthem, AmenraThy Art Is MurderCoheed And Cambria lekkerestevige gitaren te verduren. Christine and the Queens, Låpsley, ChvrchesDorian Concept Liveband feat. Cid Rim & The Clonious, Ho99o9, Shura en Flosstradamus zorgen voor het nodige tegenwicht.

Naast the Evil Superstars komen zaterdag ook Wilkinson live, Baauer, Dusky, Metrik feat. Dynamite MC, Portico, Shamir en Single Mothers de verjaardag tot het einde meevieren.

Dt jaar moet er wel dieper in de buidel getast worden. Daar krijgt de bezoeker dan wel een fijn verjaardagsfeestje voor terug. Op de gastenlijst staan Linkin Park, the Offspring, Underworld, Limp Bizkit, Major Lazer, the War on Drugs, Enter Shikari, Ellie Goulding en Tame Impala. Organisator Chokri Mahassine vat de prijsstijging goed samen: ”Alles wordt duurder, en dan met name de artiesten, klein en groot.” Een dagkaart kost 95 euro terwijl entree voor het gehele weekend 199 euro’s bedraagt. Hier zijn wel enkele nieuwe extra’s aan verbonden.

Niet alleen kan het combikaartje gebruikt worden voor het openbaar vervoer binnen België maar het is mogelijk om zonder extra kosten op de camping te overnachten. Pukkelpop denkt al jaren aan het milieu en in ruil voor bewezen diensten heb je met de Green ID recht op drank- en eetbonnen.

Run the Jewels heeft helaas de hele Europese tour afgezegd, maar 20, 21 en 22 augustus valt er genoeg leuks te beleven in Kiewit. Hiep hiep.