Het werd eerder al aangekondigd: vanochtend zou het Belgische Pukkelpop de eerste échte reeks namen voor de editie van 2016 bekend maken. Naast de eerdere aankondiging van headliner Rihanna en special guest Big Sean zijn nu ook onder andere The Chemical BrothersLCD Soundsystem, Die Antwoord, Eagles of Death MetalBiffy Clyro, Wolfmother en Refused deze zomer op de festivalweide in Kiewit te vinden.

De volledige lijst telt ruim 80 namen en ziet er als volgt uit:

In de categorie populair/altijd goed vinden we Chase & Status live, Die Antwoord, Eagles Of Death Metal, Noel Gallagher’s High Flying BirdsMartin SolveigBloc Party, Chvrches, Jamie Lidell, The Lumineers, David’s TS5, HalseyJess GlynneDamian ‘Jr Gong’ Marley en Roisin Murphy.

Rockers, opgelet: Biffy Clyro, Wolfmother, Mastodon, Opeth,Sleeping With Sirens, Refused, At The Gates, Graveyard, Stick To Your Guns,Clutch, Comeback Kid, Our Last Night, Wakrat, Deez Nuts, State Champs, The Front Bottoms, Beach Slang, Mutoid Man, Defeater en DEAD! zijn erbij voor een flinke portie gitaarherrie. Raise your fist!

Liefhebbers van alternative, indie en soul kunnen hun hart ophalen, want ook The Kills, Warpaint, Crystal Castles, The Tallest Man On Earth, The Neighbourhood, Lukas Graham, Half Moon Run, Minor Victories, Gavin James,Sleaford Mods, Sharon Jones & The Dap-Kings en Henry Rollins zijn bevestigd.

Wie vaker op Pukkelpop is geweest, weet dat het festival en haar publiek niet vies is van een lekkere portie hiphop. Travis Scott, Anderson .Paak And The Free Nationals,Flatbush Zombies, The Underachievers en Mick Jenkins zijn daarom ook gestrikt voor een optreden in Kiewit.

Of kom je toch liever om met de voetjes van de vloer te gaan bij de danceacts? Dan ben je vast dik tevreden met de komst van onder andere Nina Kraviz, Pendulum DJ Set & Verse, Cassius, Dillon Francis, Tale Of Us, Seth Troxler, Sub Focus & MC ID, Noisia, Hannah Wants, Loco Dice, Camo & Krooked DJ SetM83Zeds Dead, Hazard, Mura Masa, Riton, en Dua Lipa.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, zijn ook nog Âme, AUDION live, Bob Moses, Fatima Yamaha, Alex Vargas,BOY, Caspian, Circa Waves, Clap! Clap!, Romare, Keys N Krates, HVOB, Lone live, Sunset Sons, Job Jobse, George Fitzgerald, Blues Pills en Annix aankomende augustus van de partij op het festival.

Aanvullende informatie

Pukkelpop vindt plaats van woensdag 17 tot en met zaterdag 20 augustus 2016 in het Belgische Kiewit. De kaartverkoop begint aanstaande woensdag 23 maart om 13:00 uur via www.pukkelpop.be en www.proximusgoformusic.be. Een weekendticket kost €199 all in; voor een dagticket ben je €99 all in kwijt. Voor meer informatie ga je naar de website van Pukkelpop – daar vind je ook onder andere de informatie over de nieuwe kampeerformules die het festival dit jaar introduceert. En houd Counter Culture in de gaten voor meer nieuws omtrent Pukkelpop 2016!