Het is 1 juli en daarom is het weer tijd voor een nieuw overzicht met de leukste concerten die je deze maand kunt bezoeken. Deze maand zijn er een aantal grote openluchtshows te zien, zoals Guns N’ Roses in het Nijmeegse Goffertpark, maar ook de clubzalen zijn weer goed gevuld. Zo heeft de 013 in Tilburg The Gaslight Anthem weten te strikken voor hun enige reünieoptreden in de Benelux. Hier komen onze livetips voor de maand juli!

Iron Maiden (GelreDome Arnhem, 1 juli)

Wil je deze maand echt goed aftrappen? Een last-minute tripje naar het GelreDome is de enige manier. Iron Maiden, titanen van de heavy metal, komen vanavond het Arnhemse voetbalstadion afbreken tijdens The Legacy of the Beast World Tour, vernoemd naar de gelijknamige mobile game die de Engelsen twee jaar geleden uitbrachten. Als special guest komt niemand minder dan Killswitch Engage mee. Dat wordt headbangen!

Jack White (AFAS Live Amsterdam, 2 juli)

The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather: voordat Jack White in 2011 solo ging had hij al een bijzonder indrukwekkend muziekoeuvre op zijn naam staan. Boarding House Reach is zijn derde soloplaat en dat brengt hem op 2 juli naar de Amsterdam. Wie al naar de setlist van deze tour heeft gespiekt, weet dat er naast White’s solomateriaal ook tracks van zijn eerdere bands gespeeld zullen worden. Dat belooft weer veel goeds!

Stone Sour (TivoliVredenburg Utrecht, 2 juli)

Stone Sour krijgt geen genoeg van Nederland: de hardrockformatie rond de charismatische Corey Taylor keert na een lekker optreden in het Klokgebouw alweer terug, maar ditmaal naar de iets intiemere Ronda van TivoliVredenburg. Op hun nieuwste album Hydrograd klinkt gevarieerder dan ooit: een mooie voorbode van de veelzijdige, maar altijd gruwelijke liveshow die de groep op 2 juli gepland heeft voor Utrecht.

Guns ’N Roses (Goffertpark Nijmegen, 4 juli)

Vorig jaar wist Guns ’N Roses het Goffertpark al plat te spelen. Dat moet de band ook zelf zo hebben ervaring, want dit jaar doen ze ’t gewoon nog een keer. De hardrocklegendes gaan tegenwoordig weer in hun klassieke line-up de wereld over, dus mét Slash en Duff McKagan. Oerhits als ‘Paradise City en ‘Sweet Child o’ Mine’ klinken extra lekker als ze worden gespeeld op een zonovergoten grasweide, dus met wat medewerking van de weergoden kan dit wederom een gedenkwaardige show worden.

Beth Ditto (TivoliVredenburg Utrecht, 5 juli)

We zeiden het vorig jaar al en we zeggen het nog een keer: Beth Ditto is de onbetwiste discopunkkoningin van nu. Na een geweldig optreden in een strak uitverkochte Paradiso komt de ex-frontvrouw van The Gossip terug naar Nederland voor een optreden in TivoliVredenburg. Haar soulvolle soloalbum Fake Sugar is een heerlijke plaat, maar daarnaast kun je deze avond natuurlijk ook de Gossip-knallers ‘Standing in the Way of Control’ en ‘Heavy Cross’ in al hun onverbiddelijke glorie horen!

Descendents (Patronaat Haarlem, 7 juli)

De punk(anti)helden van Descendents staan niet per se bekend om hun productiviteit in de studio: hun nieuwste album Hypercaffium Spazzinate uit 2016 was hun eerste plaat in ruim twaalf jaar. Gelukkig is de band dan weer niet vies van een tourtje hier en daar, en dus zijn de mannen op 7 juli te vinden in het Haarlemse Patronaat. Verwacht een show vol snerende punkliedjes met een knipoog.

Pennywise (Hedon Zwolle, 7 juli)

WHOA OH! De mannen van Pennywise zouden dit jaar het Stone Rock Festival in Dalfsen afsluiten, maar het festival werd geannuleerd. Maar geen nood voor de fans van de punklegendes, want Hedon boekte de band vervolgens voor een eigen headlineshow. Op 7 juli zullen alle klassiekers van Pennywise, waaronder natuurlijk het onweerstaanbare ‘Bro Hymn’, ongetwijfeld weergalmen door de hele Zwolse binnenstad.

Dead Cross (Melkweg Amsterdam, 10 juli)

Dave Lombardo en Mike Patton hebben allebei een muzikaal cv waar je u tegen zegt (Slayer, Misfits, Faith No More, anyone?). Nu bundelen de grootheden hun krachten voor de supergroep Dead Cross. Op hun self-titled debuutplaat worden hardcore punk en heavy metal feilloos samengesmolten tot een snoeihard geheel. Dit is je kans om twee supersterren van de rockmuziek in een relatief kleine setting te zien.

Wolfmother (013 Tilburg, 25 juli)

De Australische hardrockers van Wolfmother zijn de afgelopen jaren nogal eens van lineup gewisseld, maar de muziek die het vijftal produceert blijft onverminderd goed. Op hun laatste album Victorious laat frontman Andrew Stockdale zich weer eens van zijn beste kant horen, met de titeltrack als groot voorbeeld hiervan. Maar ook Wolfmother-classics als ‘New Moon Rising’, ‘The Joker & the Thief’ en natuurlijk ‘Woman’ komen deze avond ongetwijfeld voorbij.

The Gaslight Anthem (013 Tilburg, 27 juli)

Toen The Gaslight Anthem in 2015 aankondigde er voorlopig mee te stoppen, hadden fans niet durven dromen dat die pauze slechts drie jaar zou duren. Hoewel er geen plannen zijn voor een nieuw album, komt de Amerikaanse rockband op 27 juli naar de 013 om het tienjarig bestaan van hun doorbraakalbum The ’59 Sound te vieren. De setlist wordt ongetwijfeld aangevuld met een greep uit hun vele andere hits, wat de verwachtingen voor dit exclusieve optreden extra hooggespannen maakt. Dit moet wel een bijzondere avond worden!

In juli zijn er ook vele mooie uitverkochte shows waarvoor je alleen nog via Ticketswap een kaartje kunt scoren. Bijvoorbeeld Paul Simon (Ziggo Dome Amsterdam, 7 juli), Jack Johnson (Paleis Soestdijk Baarn, 8 juli), Eminem (Goffertpark Nijmegen, 12 juli) en Justin Timberlake (Ziggo Dome Amsterdam, 15 juli). Welke concerten ga jij bezoeken deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!