Metalkoningin Anneke van Giersbergen gaat eind deze maand de Nederlandse eer verdedigen op MetalDays, een meerdaags festival in Tolmin in Slovenië. De Brabantse zangeres staat op maandag 23 juli met haar nieuwe band VUUR op het hoofdpodium van het wereldberoemde metalfestival.

Van Giersbergen deelt die dag het podium met onder andere Leprous, Alestorm, Eluveitie en Behemoth. VUUR is voor zover bekend de enige band van Nederlandse bodem die in Slovenië op het podium staat.
MetalDays is in de loop der jaren uitgegroeid tot een van de populairste metalfestivals van de wereld.

Dankzij de ligging in een prachtig natuurgebied wordt het festival beschouwd als de metal-variant op Sziget en EXIT, festivals die ook bekend staan om hun karakteristieke locatie.

MetalDays is dit jaar van 22 tot en met 28 juli. Er zijn nog een paar honderd kaarten verkrijgbaar. De VIP-tickets, die onder andere toegang geven tot WiFi en een exclusieve tribune met prachtig zicht op het hoofdpodium, zijn uitverkocht.