Nu Graspop achter ons ligt, is het alweer tijd om vooruit te blikken naar het volgende metalfeestje bij onze zuiderburen: Alcatraz! Het festival, dat zijn naam ontleent aan het beruchte gevangeniseiland voor de kust van San Francisco, hoopt in augustus weer zo’n 25.000 hardrockfans te verwelkomen. Counter Culture is er bij en kijkt in het bijzonder uit naar de volgende vijf optredens.

Amorphis (vrijdag, 22.30)
Het moet heel raar lopen wil Amorphis niet de prijs voor het beste progalbum van het jaar mee naar huis nemen. Wat een meesterwerk hebben deze Finnen met Queen of Time afgeleverd! Wij verwachten dat Amorphis op Alcatraz gaat doen waar ze zo goed in zijn: genadeloos bulderen met logge gitaren én emotioneren met dromerige escapades.

In Flames (zondag, 19.50)
Je kunt In Flames gerust de pioniers van de (Zweedse) deathmetalcore noemen. Met dank aan een aantal fenomenale platen in de jaren negentig is deze groep niet meer weg te denken uit het metallandschap. Op Alcatraz komen ze de fenomenale show op Graspop van vorig jaar even dunnetjes overdoen. Dat betekent: veel metal, snerpende grunts en pompende elektronica.

Ministry (zondag, 00.00)
Snoeiharde trashmetal die je trommelvliezen bijna doen openscheuren. Zo is de muziek van Ministry het beste te omschrijven. De band staat erom bekend een enorme hekel te hebben aan de huidige president van de Verenigde Staten, en de verwachting is dat ze dat in de gevangenis van Alcatraz (hoe typisch) deze haat flink de boventoon zullen laten voeren.

Orange Goblin (zaterdag, 14.25)
Ze bliezen ons al omver op Paaspop, en dat gaan ze natuurlijk weer doen op Alcatraz. Met op hol geslagen gitaren, scheurende drumpartijen en een tot op het bot gemotiveerde frontman gaat Orange Goblin het complete festival onder laten dompelen in de wereld van stonermuziek. Let vooral op frontman Ben Ward, die is zo reusachtig dat je er bijna bang van wordt!

Sepultura (zondag, 14.20)
ROOTS! BLOODY ROOTS! Sepultura is al vele jaren een gevestigde naam op het gebied van groovemetal. Ondanks verschillende wijzigingen in de line-up bleef de kwaliteit van de band onverminderd sterk. Gewapend met de beresterke frontman Derrick Green staat Sepultura garant voor snoeiharde en explosieve optredens waarbij stilstaan eigenlijk geen optie is. ROOTS!