Als we op deze zonnige dag lezen dat Courtney Love plannen heeft voor een heuse broadway musical over Kurt Cobain, dan krabben wij ons op de redactie even achter de oren. Zijn de Nirvana royalties er te hard doorheen gejaagd of een verlate 1 april grap. Over 1 april grapjes gesproken. Had u door dat ons artikel van gisteren niet helemaal de waarheid bleek te zijn, maar toch met een serieuze ondertoon? Lees het hier nog eens na.

Down the Rabbit Hole

Het was even stil rondom het konijnenhol, maar vandaag toch weer een teken van leven met de toevoeging van The Veils, Tune-Yards, De Staat, Temples, Courtney Barnett, Uncle Acid and the Deadbeats, Parquet Courts, Frikstailers, La Chiva Gantiva en Driving Decks.

Lokerse Feesten

De Lokerse Feesten hebben ieder jaar in augustus ook een dagje ingericht voor het ‘harde genre’. Vandaag liet de organisatie weten dat deze dag wordt ingevuld met Motörhead , Down, Dimmu Borgir, Devin Townsend Project en Channel Zero.

Roskilde

Iets verder van huis wist men ook een nieuwe batch namen te strikken. Het Deense Roskile kondigt vandaag onder andere Drake, Stevie Wonder, Deftones, Bastille, Kasabian, Diplo, Manu Chao en Sleigh Bells aan en maakt daarmee de line-up compleet. Als publiekstrekkers prijken Rolling Stones, Arctic Monkeys, Outkast en Damon Albarn op de poster.

Gerard Joling

Dat onze Geer een duet wil opnemen met ABBA zangeres  Agnetha Fältskog zal u waarschijnlijk weinig interesseren. Dus laten we het hier maar bij voor vandaag in deze vroege editie van oud nieuws. Tot morgen, tot nieuwe oud nieuws.