Terwijl iedereen gisteren en/of vandaag uit z’n dak gaat bij Pearl Jam in een strak uitverkochte Ziggodome of zich vermaakt met het WK voetbal, speurden wij weer naar het nieuws aan het muzikale front. We stevenen dit weekend sowieso af op de tweede editie van Best Kept Secret festival (onze preview hier) en de officiële opening van het nieuwe Tivoli. Dat laatste wordt gevierd met een heus openingsfestival (met oa. The Opposites, 2ManyDjs en The Kyteman Orchestra). Niet heel veel nieuwtjes te melden, maar we wisten er toch een paar op een rijtje te zetten vandaag:

Nieuw album Mastodon beschikbaar als stream

Het nieuwe Mastodon (foto) album is via de site van de band reeds in zijn volledigheid te beluisteren. De opvolger van “The Hunter” uit 2011, getiteld “Once More ‘Round The Sun”, ziet over een week op 24 juni wereldwijd het levenslicht.

Uitbreiding programma Lokerse Feesten

Lokerse Feesten kende reeds een indrukwekkende line-up (Neil Young & Crazy Horse, Blink-182, 50 Cent, Motörhead, Jessie J, Fatboy Slim, Amy Macdonald, Pet Shop Boys, Miles Kane, Triggerfinger, Arsenal, Hooverphonic en Novastar) en voegen hier vandaag nog eens een hele reeks namen aan toe met onder andere: Nero (dj-set), Magnus, KRS-One, The Opposites, DJVT, The Subs, Mumbai Science, Gangthelabel, Millencolin, Twin Atlantic, New Model Army, Oscar and the Wolf, Emiliana Torrini, Gabriel Rios en Admiral Freebee. Hiermee is de programmering zo goed als compleet.

Nieuwe track Queens of the Stone Age

Met ‘Villains of Circumstance’ dook er een nieuwe Queens of the Stone Age track op. Het nummer werd tijdens een akoestische set op het Meltdown Festival door Josh Homme ten gehore gebracht. Check de track en de (amateur) beelden hier:

Kadepop met oa. Jett Rebel en Dotan

Voordat Kadepop in Groningen van start gaat, is de zomer al bijna weer voorbij. Maar de organisatie meldt ons dat we op 6 september Jett Rebel, Dotan, Taymir, Afterpartees, Traumahelikopter en Anthony’s Putsch kunnen verwachten. Kaarten kosten 15 euro.

Oh ja, tot slot nog even. Phil Anselmo (ex-Pantera, Down) heeft een hekel aan rocksterren. Who can blame him! Tot morgen.