Voor velen van u is deze maandag nog zwaarder dan de huis-tuin-en-keuken-maandag. Ongeveer één miljoen mensen zat gisteren namelijk tot twee uur ’s nachts voor de televisie voor het WK voetbal. Waaronder een deel van u, vermoeden wij. Dat een deel van u echter aan het bijkomen is van een van de festival van afgelopen weekend, bijvoorbeeld van Indian Summer of van Jera On Air, weten we ook bijna zeker. Voor hen die dit weekend in een tentje heeft doorgebracht én voor alle anderen die hun prioriteiten ergens anders hadden dit weekend praten we je in één keer bij over al het nieuws van vandaag en dit weekend.

THE LIBERTINES-REUNIE NAAR NEDERLAND

Een ticket kopen voor een concert van Pete Doherty is een riskante onderneming. Doherty wisselend redelijke concerten af met dramatische vertoningen. Wie bijvoorbeeld twee jaar geleden zijn solo-optreden in Tivoli heeft bezocht slaat een volgend concert hoogstwaarschijnlijk even over. Toch wordt het moeilijk om het vandaag bevestigde concert van The Libertines in de Heineken Music Hall te weerstaan. De legendarische band van Doherty samen met Carl Barat stond pas twee keer eerder in Nederland, waarvan de laatste keer in 2004 (op Bazar Curieux) was. Frontman Doherty kwam toen niet opdagen. Of die dat in de HMH ook gaat gebeuren? Tickets zijn vanaf vrijdag te koop bij de normale voorverkoopadressen. Kan wel eens een uniek concert worden!

PETE DOHERTY OOK SOLO NAAR NEDERLAND

Tegelijk met de bevestiging van het concert van The Libertines in de Music Hall maakte Doherty ook een optreden in Nederland bekend. Op korte termijn, want al morgen staat de flamboyante zanger, naast frontman van The Libertines en Babyshambles ook bekend als dealer van half bekend Engeland, in de Amsterdamse Bitterzoet. Tickets voor dit concerten kosten slechts twintig euro en zijn te koop via de website van Bitterzoet.

BUFFALO TOM NAAR DEN BOSCH

Als de songtitels Summer, Sodajerk en Late at Night u iets zeggen liggen uw muzikale roots waarschijnlijk uit de jaren ‘90 en luisterde u in die tijd waarschijnlijk veel naar Buffalo Tom. De band treedt tegenwoordig nog maar weinig op en is al sinds 2011 niet meer in ons land te zien geweest. Voor de fans echter goed nieuws: op 4 september staan de heren in de W2 in Den Bosch. Voor fans van Amerikaanse alternatieve rock en ‘grunge-light’ een onmisbaar concert. Tickets gaan hard, maar zijn nog te koop via de website van de zaal. Wees er snel bij!

GASLIGHT ANTHEM IN HMH

Voor de fans van alternatieve Amerikaanse rock (en hun portemonnees) wordt het sowieso een zware week. Want in lijn met Buffalo Tom ligt ook The Gaslight Anthem. De band uit New Jersey staat op 15 november in de HMH. Kaarten zijn ook hier vanaf vrijdag te koop via de bekende voorverkoopadressen.

ZOMERFESTIVALS VAN DEZE WEEK

Je vond deze oud nieuws wat kort? Dan toveren we nu nog een konijn uit onze hoge hoed. Om deze oud nieuws af te sluiten hebben we nog twee enorme previews voor twee fantastische festivals waar wij de komende weken verslag van doen. In de XXL-preview van Down The Rabbit Hole kun je informatie vinden over het nieuwe festival en een enorme selectie van de onbekende én bekende acts op het festival. Voor onze Graspoppreview pakken we het anders aan. Daar presenteren we je de belangrijkste keuzes in het programma, zodat je daar een goede afweging kunt maken. Welk festival je ook kiest, we wensen je veel plezier!