Menig lezer zal dit Oud Nieuws tot zich nemen als ochtendnieuws. Des te sneller volgt er weer meer oud nieuws. Voor de nachtbrakers onder u, hier volgt u dagelijkse portie Oud Nieuws.

Sziget maakt line up Colosseum bekend

Op het gigantische podium van houten pallets treden elke nacht een aantal DJ’s op. Achtereenvolgens zijn dat op woensdag Nederlandse techno-act Egbert vs. Secret Cinema en de Italiaanse DJ Joseph Capriati, op donderdag de Britse DJ’s Max Cooper en Steve Lawler, op vrijdag het Italiaanse duo Mind Against en de Française Miss Kittin en op zaterdag Guy Gerber uit Israël en de Duitser Martin Buttrich. De afsluitende nacht viert Drum & Bass label Critical Music een feestje in het Colosseum. Friction + MC Linguistics, Mefjus, Kasra, Ivy Lab en MC AD geven acte de présence. Later sluiten ook Hongaarse DJ’s aan. Op dance gebied gaat Sziget dus vast out with a bang.

Chet Faker naar Nederland

Chet Faker geeft op 12 november een eenmalig optreden in Paradiso. Chet Faker, wie was dat ook alweer? Juist, de man die uit het niets een internethype werd door zijn uitvoering van ‘No Diggity’. Ook daarna had hij succes in de indiepop / electro scene met het nummer Hype Machine. Kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00. De kaarten zijn rechtstreeks te verkrijgen op de site van Paradiso.

Megadeth onvervangbaar op Graspop

Zoals de titel al doet vermoeden, trekt Graspop geen headline waardige vervanger aan voor Megadeth. Rob Zombie schuift op en is de nieuwe headliner op main stage 2. Ook Lynchmob is uitgevallen. Hiervoor is in de vorm van Primal Fear wel een vervanger gevonden. Op main stage 1 sluit Black Sabbath af, maar volgt nog een ‘verrassing die het perfecte orgelpunt moet plaatsen op de ‘Supersized Metal Experience.’ Dat belooft dus veel goeds.

Wir sind die Grüne Hölle

Eerder vernamen we al dat Rock am Ring niet meer op de Duitse Nürburgring zal plaatsvinden. In een nieuw persbericht wordt ‘Die Grüne Hölle’ als nieuw festival met ‘the biggest rock bands in the world’ aangekondigd. Locatie: Nürburgring; data: van 5 tot 7 juni 2015. Het komt uiteindelijk neer op soortgelijk concept, maar met een nieuwe promotor. En dus een nieuwe naam. Namen die genoemd worden voor de eerste editie voldoen aan het signalement: Iron Maiden, Black Sabbath, the Rolling Stones, Lady Gaga, Peter Maffay en U2. Al lijkt een deel van deze namen toch wel erg mainstream voor een ‘soortgelijk concept’ als Rock am Ring. Wordt vervolgd.

Filmpjes

Ook bij een moderne ochtendkrant horen de nodige filmpjes. Hier volgen er twee voor bij de koffie.

Rob Scallon, u weet wel, die van Slayer op de ukelele en banjo, is weer terug met een heerlijk vaag filmpje. Communicatie door ‘binary metal’. Check het filmpje via de volgende link.

Mastodon’s nieuwe plaat, Once More ‘Round the Sun, ligt binnenkort in de winkel. De nieuwe clip van dit album, High Road, is hier in ieder geval al te zien. De heren nemen zichzelf weer uiterst serieus, dus check de clip.

 

 

Over de auteur

Axel
Recensent #ROCK

Rocker sinds jaar en dag, maar kan ondertussen ook hip hop en beats waarderen. Anything that ain't mainstream! Stoner, Metal, Grunge en Hardcore blijven wel de boventoon voeren.

Gerelateerde berichten