Het is donderdag 12 juni. Vandaag is er niet bijster veel interessant nieuws te melden, sterker nog: dit hele artikel staat vol met onzinnigheden. Behalve de volgende mededeling dan: onze XXL Graspop Metal Meeting 2014 Preview komt eraan, begin volgende week! Dan nu over tot de orde van de dag.

Wow: vet! Wo Fat heeft hun nieuwe album online gegooid bij Decibel Magazine. The Conjuring zal op de 17e uitgebracht worden, maar wie niet kan wachten moet zeker even hier klikken en lekker gaan luisteren.

Metallica-drummer Lars Ulrich is door Chad Smith en Will Ferrell uitgedaagd tot een drum-off. Wie Lars aan het werk heeft gezien op Rock Am Ring of Rock Im Park weet dat de beste man zijn eigen hits niet eens meer kan drummen. Echte tegenstand zal Ulrich waarschijnlijk niet kunnen bieden, zelfs niet voor Will Ferrell. Deze drum-off is overigens een vervolg op de ‘eerste ronde‘ tussen Ferrell en Smith, die onlangs gewonnen werd door Ferrell (of was het nou Smith?).

Er is meer Metallica-related nieuws overigens: het concert dat Metallica afgelopen maandag na afloop van de code rood gaf op een festival waar ze roze hoedjes dragen, mag toch worden uitgezonden. Live uitzenden was te duur, maar waarom zou je ook live uitzenden als je het op een compleet random moment alsnog kunt laten zien. Toch? Komende zondag kun je om 22:55 terecht op Nederland 3 om de Nederlandse tussenstop van Metallica By Request in actie te zien.

Dat was ‘m alweer voor vandaag. Trekt u morgen wel iets oranjes aan?