Afgelopen weekend waren we aanwezig op Woosha, een festival in de Belgische kustplaats Oostende. Hier genoten wij twee dagen van een diverse line-up, met gouden oudjes en het beste dat onze zuiderburen op muzikaal gebied te bieden hebben. Helaas hadden we naast het prachtige zomerweer ook last van wat onstuimige regenbuitjes, waardoor de zaterdagavond letterlijk in het water viel; mooie gelegenheid om te ontdekken dat Oostende zelf ook een mooie kustplaats is..

Nadat we op vrijdag in Oostende gearriveerd zijn en langs het drukke strand naar het festivalterrein zijn gewandeld, vallen we midden in de set van The Kids in. Deze Vlaamse punkband heeft het zwaar in de tropische temperaturen en het publiek ziet in het zand ook geen handige ondergrond om compleet los te gaan. Toch is het geen straf om de show van een uur gade te slaan met een koud pintje in de hand. Hetzelfde geldt voor Flip Kowlier, die na de ombouw plaats heeft genomen op de bühne. Alhoewel men de frontman kan kennen van zijn rol in ’t Hof van Commerce, staat hij solo ook al jaren garant voor een sterke liveshow, waarvan vandaag uiteraard veel van zijn laatste album ‘Cirque’ komt.

Toch is aan de vele bandshirtjes -en de gemiddelde leeftijd- al te zien dat het gros van de bezoekers vandaag voor Status Quo aanwezig is. Als de band om half 10 zich op het podium meldt, schijnt de zon nog altijd maximaal. ‘It’s so hot’, neemt ook frontman Rossi waar, waarna de formatie begint met een set vol vertrouwde nummers als In The Army Now, Roll Over Lay Down en natuurlijk Whatever You Want. Het zal echter de combinatie van de leeftijd en het weer zijn, want echt op gang lijkt het nergens te komen. De zang is niet altijd in orde en erg energiek is het ook niet meer. Een degelijke show, die eindigt met stevige windstoten, waardoor de geplande afterparty ook meteen geschrapt wordt door de organisatie.

De zaterdag is er niks meer van het heftige weer waar te nemen in Oostende. De zon brandt weer en de stranden zitten weer vol. Ook Woosha maakt zich op voor de tweede dag, waarbij het Vier Main Stage gezelschap krijgt van een extra podium, de Stubru Beach Club. Alvorens we naar het festival gaan, doen we een rondje door de stad en lunchen we in een van de vele gezellige tentjes die er op de boulevard te vinden zijn. Als we hierna op het festival Belgische beloftes als Willow en de aparte Kenji Minogue hebben gezien, horen we berichten over opkomend noodweer. Hoewel Mintzkov, Marble Sounds, Daan en Laston & Geo nog wel voor strakke optredens zorgen, besluit de organisatie om rond 23u het terrein te ontruimen en de overige optredens af te lassen. Een erg jammere, maar zeer terechte keuze, wat bovendien de mogelijkheid geeft om af te pilsen bij Lafayette; een gezellige muziekkroeg -waar Marvin Gaye veel kwam- met een prima bierkaart. Een mooie afsluiting van een weekendje Oostende en Woosha. Aanradertje!