De Aussies van de Doom-Metallers Rote Mare hebben schijnbaar niet genoeg aan een band, Phil Howlett en Ben Dodunski hebben dus in 2013 maar een nieuw bandje opgericht genaamd Lucifer’s Fall.

Staat Phil bij Rote Mare nog tegen zijn microfoon te grommen, zo kiest hij bij Lucifer’s Fall voor een goede clean zangstijl. Dit komt de muziek ten goede, we hebben het hier namelijk over een album wat een combinatie van Doom en traditionele Metal bevat met uitschieters naar de seventies.

De opener, The Suffering Wizard, klinkt in principe gewoonweg als Rote Mare, Doom-metal zoals het hoort, al lijkt het of het bij Lucifer’s Fall strakker dan bij hun andere project. Vervolgens Lucifer’s Fall, het start met een hoge gil en we gaan terug naar de jaren tachtig, een beetje up tempo, wel lekker. Ook The Summoning is wat sneller en weer hoor je de typisch Heavy Metal sound uit de jaren tachtig. Vanaf A Sinner’s Fate zakken we weer af in het Doom segment, vergelijkbaar met Candlemass of Dawn of Winter.

De afsluiter Death March is een beetje een teleurstelling, als deze vervangen was door een sterker vetter nummer dan was dit het album wel ten goeden gekomen.

Voor de echte Doom fans zeker van waarde, productie had iets dikker gekund vooral de mix. Maar het is een eigen beheer release en daar schort het vaak aan financiele middelen. Te downloaden via Bandcamp of te koop als op 500 stuks gelimiteerde CD’s.

Australiërs van Lucifer’s Fall gaan traditioneel en zwaar.
SONGWRITING85%
PRODUCTION75%
ORIGINALITY80%
MUSIC85%
81%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%