Het grote Duitse rock-, metal- en punkfestival Rock Am Ring heeft de data en de nieuwe locatie voor 2015 bekend gemaakt. De 30e editie zal plaatsvinden van 5 t/m 7 juni op Flugplatz Mendig in de Vulkaan-Eifel.

Eerder dit jaar maakte de organisatie bekend dat Rock Am Ring in 2015 zal gaan verhuizen: de nieuwe eigenaar van de voormalige huisvesting, de Nürburgring, zag het niet zitten om het festival in zijn huidige vorm voort te zetten op het historische racecircuit in Nürburg. Rock Am Ring heeft nu een nieuw onderkomen gevonden op de voormalige legerbasis in Mendig, dat op zo’n 30 kilometer afstand ligt van Nürburg.

Rock Am Ring trekt jaarlijks ruim 80 bands en 85.000 bezoekers. Er is niet bekend gemaakt of deze aantallen worden aangepast op de nieuwe locatie. Wel laat de organisatie weten dat in oktober de eerste namen zullen worden aangekondigd. Ook zal de kaartverkoop dan van start gaan.

Voor meer informatie kun je terecht op de website van Rock Am Ring.