De Britse Doom/Stoner formatie rond zangeres/gitariste Soph Day presenteert met Awaking The Forest hun derde album. Met hun vorm van Doom/Stoner vallen ze een beetje in de categorie Black Sabbath, The Obsessed en St.Vitus met een vleugje Sleep. Dit gecombineerd met de zuivere trage zang van Soph Day geeft het je een iets meer positief gevoel als zeg bij Electric Wizard.

Met de opener Bricket Wood Coven weet je direct wat er bedoeld wordt, zware herhalende doom riffs, zware basgitaar en trage drums, best lekker op de autosnelweg met 130 km/h. Heavy Bough klinkt iets commerciƫler, als die term van toepassing mocht zijn voor dit soort muziek. Een meer up-tempo track met een catchy refreintje.

Bij de titeltrack, met zijn twin-solo na een minuut, gaat het tempo weer omlaag. De dubbele zanglijn geeft het nummer een lekker extraatje, een stukje mysterie.

Een van de sterkste nummers op het album, Mask of Herne, was eigenlijk een track wat eerder als video gebruikt had kunnen worden. Groovy Doom met een mid-tempo, lekker slepend.

Eigenlijk het beste nummer is de bonus track The Summerland, dit vooral omdat het nummer de meeste afwisseling bevat. Een rustig intro stukje dat dan overgaat naar een vette Doom riff.

Voor de echte fanaten in het genre zeker een aanrader al is de zang wel even wennen. Qua productie zeker niets mis mee.

Alunah ontwaakt het bos op hun derde album
SONGWRITING75%
PRODUCTION85%
ORIGINALITY75%
MUSIC80%
79%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%