Met Time To Die komt de Doom Legende inmiddels met de achste plaat in 20 jaar op de proppen.Er hebben echter wat veranderingen plaatsgevonden. Dit album komt niet zoals al zijn voorgangers op Lee Dorrian’s (oa. Cathedral) Rise Above label uit maar op het van oorsprong Finse label Spinefarm Records.Dit allemaal vanwege een rechtszaak waarvan de details niet geheel bekend zijn, na 19 jaar op Rise Above mocht de band dit album niet uitbrengen of zelfs hun naam gebruiken, vreemde zaak.

De originele drummer Mark Greening is dan wel te horen op dit album maar heeft de band afgelopen Juni verlaten, hij is inmiddels vervangen door Simon Poole. Tenslotte is dit, met een speelduur van meer dan een uur het langste album wat de band ooit geproduceerd heeft.

Genoeg weetjes. Time To Die is weer een bom van een plaat zoals we eigenlijk wel gewend zijn van Electric Wizard. Heavy fuzzy gitaren, botten brekende baslijnen en de geweldige stem van Jus Oborn ondersteund door de immer voortkruipende lompe drumpartijen laten duidelijk horen waar het in dit genre om draait, duisternis en verdoeming. Nummers als Incense for the Damned of Lucifer’s Slaves staan als een huis en zelf de iets meer experimentele tracks als Destroy Those Who Love God en Saturn Dethroned, waar voornamelijk een hoofdrol voor een Hammond orgel is, mogen er zijn.

Duister, gloomy, satanisch goed. Hopelijk hoeven we niet weer vier jaar te wachten op een nieuw hoofdstuk.

Electric Wizard weer tot leven op Time To Die.
SONGWRITING90%
PRODUCTION80%
ORIGINALITY85%
MUSIC86%
85%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%