Het komt de laatste tijd zelden voor dat ik totaal verrast wordt door een nieuwe plaat, meestal weet je wel wat je ongeveer kunt verwachten als er iets nieuws uitkomt. Dit echter niet bij Horn Of The Rhino uit het (bijna) altijd zonnige Bilbao in Spanje.

Van hun vorige vier albums stonden ze vooral bekent voor hun doom/sludge sound, echter na de intro knalt Exvenhstench je om de oren en krijg je direct het idee dat je het verkeerde album hebt aanstaan. Vette doom gecombineerd met black metal invloeden compleet met een enorme grunter aan de microfoon, wat een nummer!

Bij het volgende nummer, Onward Through Domination, wordt het roer direct weer 180 graden omgegooid, een strak doom nummer. De zangpartijen zijn clean en enorm goed, wat een strot heeft Galvez.

We skippen even door naar Deliverance Prayer, het meest brute nummer op de plaat. Wederom een combinatie van sludge en black metal, meesterlijk vet.

Het is onvermijdelijk om te zeggen dat de drie heren van Horn Of The Rhino met dit album een van de meest extreme platen in het sludge/doom genre van 2014 hebben afgeleverd. De combinatie van traditionele doom, sludge en black metal is excellent. Ze weten bij ieder nummer de spreekwoordelijke spijker op de kop te slaan.

Binnenkort komt die andere meneer uit Spanje weer naar Nederland. Mocht je van hard houden dan zet deze maar alvast op je verlanglijstje. Maar bereid je maar alvast voor, je voelt je alsof je net door een neushoorn bent overreden.

Horn Of The Rhino maakt alles met de grond gelijk op Summoning Deliverance
SONGWRITING90%
PRODUCTION85%
ORIGINALITY85%
MUSIC90%
88%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%