Hoera, Desertfest viert dit jaar zijn eerste lustrum!  “Dat mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan”, moet men in Londen gedacht hebben. Dus werd besloten om de geloften met de drie oude, vertrouwde Camdense thuishavens (Black Heart, Underworld, Electric Ballroom) te hernieuwen. Dat niet alleen: ook de prachtige Koko is voor de vijfde editie wederom een dag afgehuurd, zodat Trouble en Electric Wizard een plekje konden krijgen terwijl Godflesh de Electric Ballroom onveilig maakt en Wo-Fat in de kelder van The Underworld aan de bak moet.

De Vrijdag

Wanneer je een zaal als The Electric Ballroom voor drie dagen reserveert, is het natuurlijk niet verwonderlijk dat je daar de meeste publiekstrekkers neerzet. Zo blijkt ook dit jaar weer: op vrijdag kan de balzaal rekenen op fuzzmeesters Egypt, het Zweedse stonertrio Asteroid (ondergebracht bij Fuzzorama – het platenlabel van Truckfighters), sludgemetalkoningen Crowbar en Corrosion of Conformity – ditmaal wel inclusief frontman Pepper Keenan. Wij gaan er stiekem vanuit dat de twee laatstgenoemde acts niet geheel toevallig achter elkaar geprogrammeerd spreken alvast de voorzichtige hoop uit dat er over en weer enkele ‘guest appearances’ zullen gaan plaatsvinden.

De Zaterdag

Als het mogelijk was geweest, hadden we zeker een kamer in hotel Ballroom geboekt. Zodat we op de zaterdag de eerste klanken van onze landgenoten Monomyth als wekker kunnen gebruiken. Vervolgens zouden we overigens niet veel verder komen dan de bar, want de tweede Desertfestdag zit ramvol toppers in The Electric Ballroom. Monomyth wordt namelijk opgevolgd door Conan, die op hun beurt weer worden afgelost door onze persoonlijke helden van Truckfighters. Alsof dat nog niet genoeg is, wordt de voorlaatste dag afgesloten met het proggy perfectionisme van co-headliners Pelican en Russian Circles: een dag om je vingers bij af te likken!

De Zondag

Namen als Trouble, Godflesh, Wo-Fat en Electric Wizard kwamen in de introductie al voorbij, maar voeg daar ook nog eens een portie Monolord, Mothership en Elder aan toe en je Desertfest weekend is helemaal compleet.

De vijfde editie van Desertfest in London wordt er eentje om nooit te vergeten!

Tickets voor Desertfest zijn nog verkrijgbaar via deze link. De complete affiche is hier te bekijken. Ben je benieuwd hoe wij de vorige editie(s) van Desertfest hebben ervaren? Check dan onze review van Desertfest 2015.