Brant Bjork is back, deze keer met The Low Desert Punk Band. Samen met Tony Tornay (Fatso Jetson), Dave Dinsmore (ex-Unida) en Bubba DuPree (ex-Void) heeft hij een nieuw album opgenomen wat je mee terug neemt naar de oude glorie dagen van Kyuss.

Brant Bjork is natuurlijk al een levende legende door zijn verleden bij onderanderen Kyuss en Fu Manchu, ook heeft hij de afgelopen jaren niet stil gezeten met zijn soloprojecten. Vanuit zijn eigen Jalamanta Studio – die in zijn huis ligt – heeft hij al een flink aantal platen de wereld in geslingerd. Het laatste wapenfeit met zijn oude broeders van Kyuss (minus Meneer J.Homme) was Vista Chino, wat eigenlijk een soort studio album van Kyuss Lives! was.

Met dit Black Power Flower album slaat hij de spijker op zijn kop, vette Black Sabbath achtige riffs, groovy drums en catchy baslijnen is wat je te horen krijgt. Eigenlijk is er weinig over te zeggen, het staat als een huis.

Vanaf de opener Controllers Destroyed neemt Brant en zijn kornuiten je mee naar de woestijn en onder het genot van een dikke joint word je getrakteerd op vette stoner-rock. Af en toe glijden ze af in de richting van de meer progressieve rock uit de jaren 70 om na een paar maten weer met beide voetjes in het warme zand van de lower desert.

Een tegek album van een waanzinnige muzikant. Zeker een van de beste Stoner platen van dit jaar.

 
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=YHLTLeaDICU&w=560&h=315]

Brant Bjork laat zwarte bloemen bloeien op zijn nieuwste album.
SONGWRITING85%
PRODUCTION80%
ORIGINALITY75%
MUSIC85%
81%Totale score
Waardering gebruiker: (2 Stemmen)
95%