‘Something’s cooking in Dessel!’, schreef de organisatie van Graspop Metal Meeting gisteren nog. Nou, ‘The Pot’ van TOOL blijkt te koken, want de Amerikaanse alternatieve metalband doet volgend jaar een rondje polyritmische patronen op de Desselse velden. Een dijk van een boeking! De band speelt op donderdag 20 juni 2024.

De Amerikaanse progressieve metalband Tool, die in 1990 in Los Angeles, Californië, werd opgericht, staat bekend om zijn straffe liveperformances, die zowel op muzikaal als visueel vlak indrukwekkend zijn. In 2019 verscheen, na 13 jaar wachten, hun recentste plaat “Fear Inoculum” met de Grammy-genomineerde songs “7empest” (Best Metal Performance) en “Fear Inoculum” (Best Rock Song). Typerend is hun complexe en experimentele muziekstijl, die invloeden heeft van progressieve rock, alternatieve metal- en artrock.

De ticketverkoop van GMM 2024 start op 25 november 2023 om 10 uur via Ticketmaster.