Het Tilburgse poppodium 013 raast als een sneltrein door het concertseizoen. In de maanden november en december staat er weer een hoop moois op het programma in een van de leukste poppodia die ons land rijk is. Een overzicht (bron 013.nl):

Corey Taylor (18 en 24 november)
Corey Taylor, bekend als de charismatische frontman van zowel Slipknot als Stone Sour, komt met zijn soloproject voor het eerst naar Nederland! Als frontman van deze bands heeft Corey Taylor al een onuitwisbare achtergelaten op de metalscene, met zijn soloproject heeft Taylor de vrijheid om te experimenteren en zijn veelzijdigheid als artiest te laten zien.

Op zijn solo debuutalbum ‘CMFT’ neemt hij de touwtjes dan ook in eigen handen en duikt hij in nieuwe muzikale territoria.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=QBK6xymmKHM?si=I407Y4Yh8FsQZDQ5]

Perturbator + Carpenter Brut (19 november)
James Kent, beter bekend als Perturbator, is al jaren het meesterbrein achter de retro-geïnspireerde donkere elektronische muziek die het afgelopen decennium haar heropleving beleefde. Hij breekt met de overbekende clichés van synthwave en leidt fans naar diepere, niet in kaart gebrachte gebieden. Z

Het geluid van Carpenter Brut werd gevormd door een interesse in jaren ’80 tv-shows en B-film soundtracks waar synthesizers in overvloed aanwezig waren. Franck Hueso begon muziek te schrijven als Carpenter Brut met de bedoeling geluiden uit horrorfilms, metal, rock en elektronische muziek te mengen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=EecWR4YmPpQ?si=sF72bwFRG__PN3Vb]

Babymetal (3 december)
Na het ontstaan van de groep in 2010 werd BABYMETAL al snel populair in heel Japan met hun live-optredens, terwijl ze aanvankelijk een subgroep waren van collega-idoolgroep Sakura Gakuin. Sinds 2013 opereren ze als onafhankelijke act en openden ze voor The Red Hot Chili Peppers, Korn en Lady Gaga en brengen ze de heftigheid van heavy metal naar een breder publiek. Hoewel ze worden beschouwd als de pioniers van kawaii-metal, een genre dat elementen van J-pop en heavy metal combineert, willen de leden dat label overstijgen.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=WIKqgE4BwAY?si=lfl-KTuOhYKk0CZo]

Malevolence (12 december)
Malevolence, afkomstig uit Sheffield, staat bekend om hun brute beatdown hardcore met invloeden van metalcore en stoner, wat een unieke mix oplevert die doet denken aan een liefdesbaby tussen Hatebreed, Mastodon en Nasty.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=Bp_YWEsZPrU?si=L_M6nicNm5Yizz4c]