Ja, de Search van Kamchatka keeps on going on! De boerderij in Zoetermeer is de eerste van 4 gigs in het door Kamchatka zo geliefde Nederland. Er staan nog 3 gigs op het programma, dus veeg die agenda leeg & zoek samen met Kamchatka naar het perfecte power blues geluid. De mannen staan de komende dagen op de volgende podia:

15.06 Hedon, Zwolle
16.06 Elektra Tuinfeest, Sliedrecht
17.06 Mañana Festival, Kasteel Vorden

Maar hoe was dan het eerste concert in ruim 2 jaar in Nederland, na de nodige tegenslagen? Thomas, Per & Tobias weten wel hoe daar mee om te gaan. Het drietal staat met enorm veel energie op het podium. Even lijkt het er op dat ze wat minder interactie met het publiek zoeken dan voorheen, maar ze laten simpelweg de tracks in een drieluik perfect op elkaar aansluiten om daarna het gesprek met het publiek aan te gaan. Eigenlijk was het plan de grote zaal, maar voor ruim 80 man in de kleine zaal is het enthousiasme van de band er zeker niet minder op. Het publiek krijgt echt een perfecte bluesy rock show voorgeschoteld. Veel nummers van de laatste twee albums, Search Goes On & The Long Road Made Of Gold, maar zelfs ‘Mixed Emotions’ & ‘No’ van het debuut album komen voorbij.

Kamchatka is blues rock ‘to the next level’, op plaat al fantastisch, maar live stijgt de band naar ongekende hoogtes. De songs klinken rauwer dan op plaat & het enthousiasme straalt er van af. De heren leveren twee sets af met knallers als ‘Made of Gold’, ‘Slowly Drifting Away’ & ‘Son of the Sea’. En dat zijn alleen al de hoogtepunten uit de eerste set. Andreas toont zich in zijn ware habitat en is enthousiast als altijd. De songs waar Per de vocals voor een groot deel voor zijn rekening neemt, klinken vetter dan ooit te voren. De DEVO cover ‘Auto Motown’ is er het perfecte voorbeeld van. Er is meer dan voldoende ruimte voor solo’s en instrumentale passages zonder dat die ooit een moment te ver doorgedreven worden. Kamchatka heeft de groove als nooit tevoren.

Deze band straalt zo veel plezier uit op het podium en geeft echt alles voor 80 man of een paar honderd aan publiek. Als enige act op de avond trakteert de band het publiek op een volledige 2e set. Daarbij grijpen ze terug naar het oude materiaal en de nieuwe nummers die langzamerhand ook bij het publiek enorm blijven beklijven. Met onder andere het groovy & touchy ‘Dragons’ & het catchy ‘Human Dynamo’ in het tweede deel, vraag je je af, waarom de grote zaal niet ramvol stond.

Er zijn nog drie kansen om ze live te zien, so get your game on & thank you for your time!