Karma to Burn, een van de meest geliefde instrumentale rockbands van de wereld, keerde zaterdag na een afwezigheid van zes jaar weer terug in de Groene Engel in Oss. Bijna anderhalf uur lang beukten deze heerlijk nonchalante gasten uit West Virginia erop los: vanaf de verpletterende opener ‘Fourteen’ tot de energieke groovende afsluiter ‘Twenty’.

Bij een concert van Karma to Burn weet je tegenwoordig wat je kunt verwachten: geen geforceerde interactietrucjes of eindeloze praatjes met het publiek, maar enkel instrumentale liedjes die je bij de lurven moeten grijpen. En dat gebeurt op een manier in de Groene Engel die niet te weerstaan is: smerig, lekker rechttoe-rechtaan en natuurlijk trommelvliezend hard.

Wat Karma to Burn tot een van de beste instrumentale livebands maakt laten deze video’s, die van slechts een meter afstand zijn gemaakt, perfect zien. Wij kunnen er geen genoeg van krijgen.