We hadden het natuurlijk al in meerdere edities van de Grapevine voorspeld, maar nu is het dan ook écht officieel: ook Muse zal volgend jaar op de weides van Rock Werchter en Pinkpop te zien zijn. De Britse band maakt dit jaar een uitgebreide ronde lands de Europese festivals en slaat de Benelux daarbij natuurlijk niet over. Het Britse trio wordt over het algemeen bestempeld als een van de allerbeste livebands van het moment en komt naar de weides ter ere van een zevende plaat, die momenteel onder leiding van producer Robert Lange wordt opgenomen.

Muse is op zowel Pinkpop als Werchter een graag geziene gast. De band stond vier keer eerder op Pinkpop, al was de laatste keer alweer in 2007. Op Werchter speelde de band maar liefst zeven keer. De laatste keer was in 2013, toen de band ter ere van Werchter Botique op het terrein speelde. In 2010 speelde de band voor het laatst tijdens een reguliere editie van Rock Werchter.

Muse zal tijdens Pinkpop en Rock Werchter respectievelijk op vrijdag 12 juni en zondag 28 juni optreden. Eerder deze week werd voor beide festivals de Foo Fighters bekendgemaakt. De tickets voor Rock Werchter gaan vanaf volgende week zaterdag, 25 juni, de deur uit. Wanneer de voorverkoop van het Limburgse Pinkpop start is nog niet bekend.