Is het al weekend? Eerst de vrijdag nog, helaas. Maar dat kan wel onder het genot van een superdikke nieuwe track van Ancient Ascendant onder de eerste alinea en de wetenschap dat Paradiso is verkozen tot Beste Poppodium Van Nederland door 3voor12. Waarom de Ziggo Dome een schamel tiende plekje inneemt, is ons een raadsel. Bijna net zo’n groot raadsel als het antwoord op de vraag: “Wat is precies de aantrekkingskracht van Blaudzun?”

In Other News …

Paolo Nutini op Pinkpop?

Volgens het NRC wel, ja. Paolo schijnt het geroepen te hebben in een interview, maar klopt het eigenlijk wel? Laten we gewoon lekker wachten tot volgende week, want op woensdag 12 maart barst de jaarlijkse Pinkpophype los in Paradiso tijdens de perspresentatie aldaar. Wij zijn daar uiteraard bij voor een live tweet sessie via @countercultnl. Dan komen we ook te weten Mick J., Ron W. en Keith R. hun steentjes meenemen naar Landgraaf of dat Pinkpop gewoon slim gebruik heeft gemaakt van de verwarring.

Vallen er nog tickets te scoren?

Zekers. Als je van classic rock houdt, dan zou je op 25 juli naar 013 kunnen gaan voor Kansas bijvoorbeeld. Kaarten kosten 35 euro, exclusief servicekosten maar inclusief de guitarherohit Carry On May Wayward Son.

Wat je ook kan doen met je welverdiende centen, is lekker skanken op Madness in de nieuwe TivoliVredenburg op 29 juni (48 euro ex) of jezelf laten Aokifyen in de Heineken Music Hall op 31 mei. Dat is tegelijk met Fortarock, trouwens: die staat al maanden rood omcirkeld in de kalender.

Anders nog iets?

Hoorde ik nou net mijn favoriete liedje op de radio? Kak! Check hier hoe jouw favoriete bands scoren op de Hipster Music Index.

Sad Hipster

Sad Hipster