Een verse lading muziek is in veel gevallen niet verkeerd. Een verse lading ‘Punk Goes…’ over het algemeen zeker niet. Speciaal voor hen die af en toe hun veilige rock-comfortzone moet verlaten, waarbij ze overrompeld worden door overgeproduceerde popliedjes die precies klinken als al die andere popliedjes  en er graag wat stevige gitaarriffs aan toe zouden willen voegen. Voor die mensen brengt Fearless Records met regelmaat een fijne compilatie uit van gevestigde en opkomende rockbands. En nu presenteert Fearless Records “Punk Goes Pop vol. 6”!

Pop punk goes Pop

Deze editie knalt er meteen lekker in als Tyler Carter met een poppunk versie à la 2008 van het nummer “Ain’t it Fun” met bijna Fall Out Boy-achtige tunes het spits afbijt, maar de ‘punk’ begint bij het tweede nummer pas tot zijn recht te komen. August Burns Red weet met een lieflijke variant op het veelbesproken “Wrecking Ball” van Miley Cyrus een ware lach op je gezicht toveren. En daar gaat het om bij de ondertussen zesde editie van de Punk Goes Pop CD-reeks. Die ouderwetse lach op je gezicht.

Wollige wisselingen

Als er zich nu nog geen moshpit heeft gevormd in je woonkamer, dan zorgt We Came As Romans daar wel voor. De mannen hebben zelfs de moeite genomen om een clip op te nemen voor hun  toffe reactie op “I Knew You Were Trouble” van Taylor Swift, bekijk hem hieronder! (TIP: Kijk hem voor de grap eens helemaal af, en dan ook echt voor de volle 3 minuten en 54 seconden, is gewoon leuk). We lijken ons in turbulent gebied te begeven. De pop punk trend wordt onderbroken voor Upon A Burning Body met een hectische metalcover van ‘Turn Down For Nothing’ (origineel van DJ Snake & Lil Jon). Maar wat gebeurt er nu? Waar gaat die ‘Punk’ nu weer naartoe? Blijkbaar is het weer tijd voor de pop punk-achtige bedoening waar we bij het openingsnummer al mee te maken hadden, hoewel “Problem” van Set It Off zich ontwikkelt tot misschien wel het ‘punkste’ nummer van het hele album met een bridge die circlepitwaardig genoemd zou kunnen worden. Crown The Empire, Oceans Ate Alaska en Youth In Revolt stuwen het album  rustig voort. Gelukkig zijn daar de steady tunes van Volumes en Knuckle Puck om je weer even een beetje wakker te schudden. Toch lijkt het tijd te zijn voor een powernap wanneer “Sweater Weather” van Slaves hierna een bijna wollige bedoening inluidt.

The final breakdown

‘Het dutje is gedaan, tijd voor actie!’ moet Fearless Records gedacht hebben. State Champs weet “Stay The Night” lekker op te bouwen wat energie weer rocksteady doet ontwaken. Ondanks dat de ‘Punk’ er nou niet bepaald vanaf heeft gespat tot nu toe maakt post-hardcoreformatie Palisades je gedurende het laatste nummer toch nog wel “Happy”. Een dubbele gitaarpartij + synthesizer = the final breakdown. Zo komt deze niet altijd even sterke, doch zeer vermakelijke pop-punk reis tot zijn einde.