In de eerste periode na de lancering van onze fantastische zustersite Jaarlijst.nl heeft al een flink aantal muziekliefhebbers aangegeven wat hun favoriete albums van dit jaar zijn. Met die album-ratings stellen we eind deze maand de community jaarlijst samen, maar we roepen ook wekelijks een album uit tot Album van de Week. Dat doen we op basis van het aantal keer dat een album is toegevoegd aan de jaarlijsten i.c.m. de gemiddelde score van het album op Jaarlijst.nl. Deze week gaat de prestigieuze titel Album van de Week naar de soloplaat van John Garcia!

John Garcia – John Garcia

John Garcia staat natuurlijk bekend als ex-frontman van de stonerhelden van Kyuss en was recentelijk nog bezig met de reïncarnatie van deze palm desert band, genaamd Vista Chino. De soloplaat van Garcia werd niet door iedereen even positief ontvangen, maar mag op Jaarlijst.nl deze week toch zeer tevreden zijn met een gemiddelde score van 78 uit 100.

Geef jouw favoriete albums door!

In januari gaan roepen we pas weer een nieuw album uit tot Album van de Week, omdat de komende weken in het teken staan van de Albums van het Jaar. Geef ook jouw favoriete albums van 2014 door via jaarlijst.nl en bekijk tussen 28 en 30 december hoe hoog jouw lievelingsplaten in de Community Jaarlijst eindigen!

Vorige week werd Magnolia van The Pineapple Thief uitgeroepen tot Album van de Week.