Je leest het goed; Counter Culture Live Tips. Een nieuwe rubriek hier op Counter Culture. In het brede aanbod van concerten willen we je in de toekomst graag een beetje op weg gaan helpen door er een aantal leuke en interessante tips uit te pakken. Soms misschien voor de hand liggend, de andere keer weer verrassend. Heb je zelf tips: laat ze achter in de comments onder dit artikel.

John Garcia

Dinsdag 11 november, W2, Den Bosch.

De karakteristieke stem achter acts als Kyuss, Vista Chino, Unida, Slo-Burn en Hermano gaat solo. Na de release van zijn self-titled solo album (Counter Culture review) tourt de Amerikaan uitgebreid door Europa. In zijn kielzog neemt hij Steak en ons eigen Komatsu mee als support act. Voor de stoner liefhebbers onder ons een niet te missen avond. Tickets & meer info.

Lamb

Donderdag 27 november, Paradiso, Amsterdam.

Het Engelse triphopduo Lamb brengt dit najaar het nieuwe album ‘Backspace Unwind’ uit. Dit is het zesde album van zangeres Lou Rhodes en producer Andy Barlow. Lamb werd groot tijdens de opmars van Massive Attack, Portishead en Tricky en stond samen met hen in de jaren negentig aan de top van de Britse triphop. Tickets & meer info.

Slash

Maandag 24 november, HMH, Amsterdam.

Bij een aantal leden op onze redactie kan deze man niets fout doen. En neem het ze eens kwalijk. Met zijn staat van dienst bij onder meer Velvet Revolver en Guns N’ Roses is dit inmiddels een levende gitaarlegende. Sinds hij samen met Myles Kennedy (Alter Bridge) samenspant is zijn solowerk (Counter Culture review) bovendien minstens zo interessant geworden en staan er top artiesten op het podium. Tickets & meer info.

The Pineapple Thief

26 november, Nieuwe Nor Heerlen / 27 november, Boerderij Zoetermeer.

Dit mag toch wel een van de nieuwe topstukken van de hedendaagse progrockscene genoemd worden. Met het onlangs uitgebrachte ‘Magnolia’ (Counter Culture review) toonde het gezelschap dat onmiskenbaar aan. De band heeft inmiddels ook een sterke live reputatie. Alle reden dus om op woensdagavond naar Heerlen of donderdagavond naar Zoetermeer af te reizen. Tickets & meer info (Zoetermeer) Tickets & meer info (Heerlen).

Speedfest

Zaterdag 22 november, Klokgebouw, Eindhoven

Moeten we dit feestje nog nader toelichten? Wij zijn er ieder jaar (zo ook in 2013) bij in ieder geval. Loud, mean, fast & dirty. Dat is waar Speedfest voor staat en op die voorwaarden selecteert organisator Peter Pan Speedrock de acts die ieder jaar acte de presence geven. De lineup met Madball, Turbonegro, Kadavar, Doomriders, The Addicts, Midnight en het Nederlandse Wolfskop zorgt ervoor dat deze zaterdag niet stuk kan. Tickets & meer info.