OAuthException: Error validating application. Application has been deleted.
Machine Head @ Tivoli

Machine Head @ Tivoli

Wie de keuze voor Machine Head heeft gemaakt in het grootste dillemma der metalconcerten, staat op deze eerste donderdagavond van december ruim twee uur lang in een zaalvullende circlepit in de Rondazaal van TivoliVredenburg. De eerste uit die serie circlepits laat nog geen vijf minuten op zich wachten en wordt uiteraard opgezet door Machine Head frontman Robb Flynn himself. Het zal overigens niet de laatste keer zijn dat Flynn het vuurtje aanwakkert: de generaal van Machine Head commandeert zijn soldaten regelmatig tot rondrennen en ze volgen zijn orders telkens weer perfect op.

Machine Head @ Tivoli

Machine Head @ Tivoli

In de ruim 130 minuten dat de thrashmetalgrootheden uit Californië op het podium vertoeven, wordt een fijne mix van oud en nieuw werk afgeleverd. De nadruk ligt uiteraard wel enigszins op het recent uitgebrachte materiaal van Bloodstone & Diamonds  — vijf van de achttien tracks die vanavond ten gehore worden gebracht, zijn namelijk afkomstig van dit nieuwe album — maar dat mag de pret zeker niet drukken. Sterker nog: Now We Die (afkomstig van de nieuwe plaat) mag samen met publieksfavoriet Bulldozer en Supercharger (dat voor het eerst in ruim twaalf jaar tijd weer op de setlist staat) tot de muzikale hoogtepunten van de avond worden gerekend.

De lijst met non-muzikale hoogtepunten wordt vanavond aangevoerd door de verfrissende tsunami aan bierdouches die de aanwezigen boven elkaar uitstorten. Ook hier doet Flynn nog even een duit in het zakje, door een spelletje ‘vang het drankje’ te organiseren. Als even later ieder door hem geworpen drankje gevangen is, roept Flynn Utrecht uit tot winnaars van de avond. En daarmee is de show perfect samengevat: iedereen wint vanavond bij Machine Head.

Fotografie: Reno van der Looij
Recensie: Haiko Peters.