Counter Culture Live Tips. In het brede aanbod van concerten willen we je in de toekomst graag een beetje op weg gaan helpen door er een aantal leuke en interessante tips uit te pakken. In onze november editie tipte we je onder andere Slash (review) en Speedfest (review). Daar kregen we zelf gezien de reviews geen spijt van. Nu is december aan de beurt. Soms misschien voor de hand liggend, de andere keer weer verrassend. Heb je zelf tips: laat ze achter in de comments onder dit artikel.

4 december METAL night

Donderdag 4 december, 013, Tivoli, Paard, Patronaat.

Donderdag 4 december lijkt de dag waarbij de Nederlandse podia collectief hebben bedacht om de metalfans eens flink te pesten. De keuze valt voor deze avond bijna niet te maken. Tivoli (Utrecht) pakt uit met Machine Head terwijl Paard (Den Haag) Mastodon op de bühne heeft. Patronaat (Haarlem) doet ook een duit in het zakje door Life of Agony te programmeren terwijl 013 (Tilburg) doodleuk Kreator en Arch Enemy op dezelfde avond laten spelen. Nou dacht De Bosuil (Weert); dan zetten wij toch lekker Evergrey er ook nog bij. Deze zoek je dus maar lekker zelf uit!

Hoffmaestro

Donderdag 11 december, Melkweg Amsterdam.

Hoffmaestro hebben we je onder andere voor Lowlands al eens eerder getipt. Deze elfkoppige Zweedse band heeft een live reputatie om je petje voor af te nemen. Met hun georganiseerde chaos en explosieve energie laten ze je keihard springen en dansen op hun zelfbenoemde ‘Backbeat Arena Rock’; een dynamische samensmelting van ska, soul, country, hiphop, rock, reggae en punk. Dat wordt een heet feestje in de Melkweg. Tickets & meer info.

Morrissey

Dinsdag 16 december, 013 Tilburg.

Op 16 december 2014 staat er een muzikale grootheid op de planken van 013. Morrissey, oprichter en ex-frontman van The Smiths, geeft dan een last-minute show in de Tilburgse popzaal. Naast het grensverleggende werk van The Smiths behoren ook soloalbums als ‘Viva Hate’ (1988), ‘Vauxhall And I’ (1994) en ‘Ringleader Of The Tormentors’ (2006) tot de pareltjes van de popmuziek. Tickets & meer info.

Method Man & Redman

Donderdag 11 december, Effenaar Eindhoven.

Method Man (aka Clifford Smith) is natuurlijk een van de oprichters van het legendarische hiphop gezelschap Wu-Tang Clan. Samen met collegarapper Redman komt hij op 11 december naar Eindhoven. Met onze landgenoten van Dope D.O.D. als support act moet je als hiphop fan hier natuurlijk gewoon bij zijn.  Tickets & meer info.