Wekenlang gaat het op de Counter Culture redactie maar over één ding: de jaarlijst. Hoe dichterbij december kwam, hoe meer er nog even onderling lastminute releases geplugd werden en toptiens op orde gemaakt werden op jaarlijst.nl. Inmiddels heeft iedere recensent zijn tien favoriete albums ingeleverd, zijn de stemmen geteld en kunnen we dan eindelijk aftrappen met onze eindlijsten, verdeeld over drie mooie decemberweken. In navolging van Camiel, Peter en Jessica is vandaag Tom aan de beurt. Onder zijn tien picks bevinden zich onder meer Chet Faker, Oscar & The Wolf en Royal Blood.

2. Breton – War Room Stories

2014 begon al snel goed met de release van de tweede plaat van Breton op 4 februari. De band uit Londen werd in 2007 opgericht en bracht in 2012 hun debuut uit. Breton is een indie rock band die electronische invloeden niet schuwt. Met typische indie tracks als Envy en 302 Watchtowers naar meer experimentele nummers als Got Well Soon en National Grid maken War Room Stories een sterk gevarieerd album. Dit album zou er mede voor kunnen zorgen dat Breton binnen aanzienlijke tijd de bekendere festivals zal headlinen.

1. Chet Faker – Built on Glass

Built On Glass is het debuutalbum van de Australische muzikant Nicholas James Murphy, beter bekend als Chet Faker. Zijn cover van No Diggity, een hit van Blackstreet in de jaren ’90, ging viral in 2013 en zorgde voor de nodige aandacht. Built On Glass is een mix van soul, electro en downtempo met daarbij de warme stem van Nicholas. Met dit album creëert hij een mooie kruisbestuiving tussen soul en electro. Invloeden van zijn samenwerking met Flume voor de Lockjaw EP zijn ook terug te horen op het album.De totale nieuwe sound en sfeer die Chet Faker weet te creëren maakt Built On Glas voor mij het album van 2014.

De Jaarlijst Top Tien van Tom

 1. Chet Faker – Built On Glass
 2. Breton – War Room Stories
 3. Interpol – El Pintor
 4. George Ezra – Wanted On Voyage
 5. Oscar & The Wolf – Entity
 6. Royal Blood – Royal Blood
 7. Paolo Nutini – Caustic Love
 8. The War On Drugs – Lost In Dreams
 9. Damien Rice – My Favourite Faded Fantasy
 10. Alt-J – This Is All Yours
 11.  

  De lijst van morgen

  Morgen vind je rond lunchtijd de jaarlijst van Reno op counterculture.nl. Met in die jaarlijst onder meer Dioramic, The Pineapple Thief en SOEN.

  Jouw jaarlijst doorgeven

  Geef jouw favoriete albums van 2014 door via www.jaarlijst.nl en bekijk hoe goed jouw favorieten scoren in de Community Jaarlijst die vanaf 29 december zal verschijnen bij Counter Culture.