Veel bevestigingen voor metalfestivals vandaag en gisteren. Zo kwamen zowel het Belgische Graspop Metal Meeting als de Duitse metalfestivals Wacken Open Air en Summer Breeze met nieuwe namen.

Graspop Metal Meeting

Twee weken geleden kondigde de festivalorganisatie de eerste 47 namen aan voor de 20ste verjaardag van Graspop Metal Meeting. Vandaag is het lijstje weer wat langer geworden met maar liefst 11 nieuwe namen! De nieuwe, bevestigde namen zijn: Airbourne, A Day to Remember, Asking Alexandria, Counterparts, Der Weg einer Freiheit, FM, Hollywood Undead, Life Of Agony, Marduk, Morgoth en Vallenfyre. De 20e editie van Graspop Metal Meeting vindt plaats op 19, 20 en 21 juni. Voor meer informatie kunt u terecht op www.graspop.be.

Wacken Open Air en Summer Breeze

In Duitsland telt men af naar Kerst. Zowel Wacken Open Air als Summer Breeze werken in deze periode met een adventskalender waarop elke dag een of meer namen worden bekend gemaakt van artiesten die op de edities van 2015 zullen aantreden. Gisteren kondigde Wacken Open Air de komst aan van het Finse Stratovarius en het Braziliaanse Angra. Summer Breeze maakte vandaag en gisteren bekend dat Nightwish, Any Given Day, Below en Ghost Brigade zullen aantreden in 2015 .

De voorlopige programma’s zien er als volgt uit:

Wacken Open Air: Amorphis, Angra, Black Label Society, Cannibal Corpse, Death Angel, Ensiferum, In Extremo, In Flames, Judas Priest, Kataklysm, Khold, Powerwolf, Rob Zombie, Running Wild, Sabaton, Savatage, Sepultura, Stratovarius, The BossHoss, Thyrfing, Trans-Siberian Orchestra, U.D.O. en Bundeswehr Musikkorps.

Summer Breeze: Agalloch, Breakdown Of Sanity, Cannibal Corpse, Cradle Of Filth, Dark Tranquillity, Ensiferum, Kataklysm, Knorkator, Nightwish, Powerwolf, Pyogenesis, Saltatio Mortis, Sepultura,Trivium, Any Given Day, Below en Ghost Brigade

Voor meer informatie kunt u terecht op www.wacken.com en www.summer-breeze.de.