We voorspelden in Grapevine al dat de eerste festivalbevestigingen van 2015 wel eens snel zouden kunnen volgen. Vandaag is het zover: LiveNation doet een goede duit in het zakje met namen voor twee van hun grootste voorzomerfestivals.

Pinkpop kwam vanmorgen met een aantal bands die zichzelf eerder hadden bevestigd voor het festival. Zo was via 3fm al uitgelekt dat Dotan (13 juni) op het Limburgse festival te zien is, en maakte Rise Against (14 junizelf bekend dat zij dit jaar op Megaland te zien zijn. De ticketverkoop voor het Limburgse festival start over 8 weken, na de traditionele perspresentatie waar de complete lineup wordt bekendgemaakt.

Misschien wel veel interessanter zijn de eerste namen voor Down The Rabbit Hole. Het festival, dit jaar georganiseerd op 26, 27 en 28 juni, kan vandaag een mooie namenlijst bekendmaken. Met grote undergoundnamen Damien Rice en The War On Drugs heeft het festival weer twee must-sees op alternatief gebied. Daarnaast mag ook de boeking van de invloedrijke Amerikaanse zangeres Patti Smith zeker een succes genoemd worden. Zij zal in Beuningen haar legendarische debuutalbum Horses (1975) integraal laten horen. Daarnaast komen ook Alabama Shakes, Fat Freddy’s Drop, The Gaslamp Killer Experience, Motorpsycho, Goat, Andrew Bird, Glass Animals, Happyness, Dolomite Minor en Meridian Brothers naar het festival. Tickets voor Down The Rabbit Hole zijn vanaf vandaag te koop en kosten tot 31 januari slechts 99 euro. Na 31 januari gaan tickets voor 125 euro weg.