Counter Culture Live Tips. In het brede aanbod van concerten willen we je in de toekomst graag een beetje op weg gaan helpen door er een aantal leuke en interessante tips uit te pakken. Na onze tips van december, waren we er in januari een maandje tussenuit. Nu is februari van het nieuwe jaar aan de beurt en dat wordt wat ons betreft een HEAVY maandje! Soms misschien voor de hand liggend, de andere keer weer verrassend. Heb je zelf tips: laat ze achter in de comments onder dit artikel.

Monster Magnet

Woensdag 18 februari, Effenaar Eindhoven.

De Amerikanen van Monster Magnet onder leiding van Dave Wyndorf hebben nog maar weinig introductie nodig. Inmiddels staat de formatie, sinds het klassieke Spine of God uit 1991, alweer zo’n 25 jaar aan de top van de psychedelische stonerrock. Binnenkort verschijnt het tiende album: ‘Milking the Stars: A Re-Imagining of Last Patrol’, een 60’s style remix van het laatste album aangevuld met vier nieuwe tracks en live opnames. Vanavond hoor je Monster Magnet in topvorm met nieuw werk en uiteraard ook de Spacelord Motherfuckers. Klik hier voor meer info & tickets.

Crowbar & Iron Walrus

Vrijdag 13 februari, 013 Tilburg / Zondag 15 februari Doonroosje Nijmegen.

Je wilt nog even helemaal niets van doen hebben met Valentijnsdag of Carnaval? Dan biedt 013 je op deze vrijdagavond het ideale medicijn. Of je doorbreekt de carnaval even op zondag in Nijmegen bij Doornroosje. De sludge formatie Crowbar, die ook niet vies is van een potje metal of hardcore, stond vorig jaar nog op Roadburn, nu zijn ze terug in Nederland met een eigen headline tour. Ze nemen bovendien het topzware Duitse doom/ sludge combo van Iron Walrus mee. Klik hier voor meer info & tickets (013) en info & tickets (Doornroosje).

John Coffey

Vrijdag 20 februari, Melkweg Amsterdam.

Potverdorie! UITVERKOCHT. Als je dit leest ben je te laat voor de albumrelease show van John Coffey. Ze stellen vanavond de nieuwe langspeler ‘The Great News’ voor aan het grote publiek. De opvolger van het succesvolle ‘Bright Companions’ uit 2013 zal ze ongetwijfeld weer een grote stap verder brengen. De Melkweg mag dan zijn uitverkocht; John Coffey staat gelukkig bekend om haar vele energieke liveshows. Check de volledige tour hier.

Scumbash #2

Zaterdag 28 februari, Van Nelle Fabriek Rotterdam

Als laatste, maar zeker niet de minste tip van februari, hebben we de tweede editie van Scumbash voor je. Noem het de Rotterdamse variant van Speedfest. Ach, noem het wat je wilt. De line-up spreekt voor zich met topacts als Bombus, The Exploited, John Coffey, Monster Magnet en Batmobile! One day of pure rock & roll. Meer info & tickets.