Begin deze maand vroegen we jou – onze trouwe bezoeker – om via jaarlijst.nl aan te geven wat jouw favoriete albums van dit jaar zijn. Op basis van alle ingevulde scores, presenteren we vandaag de Community Jaarlijst 2015, met daarin de populairste albums volgens de bezoekers van counterculture.nl (en gebruikers van jaarlijst.nl).

De afgelopen 10 dagen is er dagelijks een nieuw jaarlijstje gepubliceerd van één van de leden van het Counter Culture team. Het overzicht van alle lijstjes vind je hier: Jaarlijst 2015 Overzicht.

Best of the rest: nummers 15 t/m 11

Enter Shikari heeft de eer om de hekkensluiter van 2015 te mogen zijn met The Mindsweep, gevolgd door Currents van Tame Impala op plek 14. Op de plek van het ongeluksgetal vinden we de heren van John Coffey met The Great News en de onbetwiste koningin van Lowlands 2015Courtney Barnett – vertegenwoordigt de 12e positie met haar debuutalbum Sometimes I Sit And Think, But Sometimes I Just SitSufjan Stevens is bij onze bezoekers net buiten de toptien gevallen met Carrie & Lowell.

Toptien: nummers 10 t/m 6

Het paarse album (Purple) van Baroness opent de toptien, met To Pimp A Butterfly van Kendrick Lamar op nummer 9. Editors verovert een achtste positie met In Dreams en The Congregation van de Noorse proggers van Leprous vinden we terug op plek 7. Tot slot heeft In Colour van Jamie XX de eerste vijf net net gehaald.

Topvijf: nummers 5 t/m 2

Drones van Muse is bij velen in de smaak gevallen, zo blijkt uit de vijfde positie die het album in de Community Jaarlijst mag innemen. Een plekje hoger vinden we het zevende studio-album van Lamb Of GodSturm Und Drang. De topdrie wordt geopend door Ghost, dat met Meloria op veel stemmen kon rekenen. De runner-up is dit jaar Steven Wilson met zijn Hand. Cannot. Erase.

Community Jaarlijst: album van het jaar

De meeste stemmen, de hoogste totaalscore en gemiddeld 82 uit 100 punten. Met die statistieken kan de comeback van Faith No More zeker tot een succes gerekend worden, ook in de Community jaarlijst van 2015. Mike Patton en de zijnen scoren met Sol Invictus de nummer één van het jaar!

De complete Community Jaarlijst 2015

 1. Faith No More – Sol Invictus
 2. Steven Wilson – Hand. Cannot. Erase
 3. Ghost – Meloria
 4. Lamb of God – VII: Sturm Und Drang
 5. Muse – Drones
 6. Jamie XX – In Colour
 7. Leprous – The Congregation
 8. Editors – In Dream
 9. Kendrick Lamar – To Pimp A Butterfly
 10. Baroness – Purple
 11. Sufjan Stevens – Carrie & Lowell
 12. Courtney Barnett – Sometimes I Sit And Think, But Sometimes I Just Sit
 13. John Coffey – The Great News
 14. Tame Impala – Currents
 15. Enter Shikari – The Mindsweep

Eindlijst 2015 van het Counter Culture Team

Vanaf maandag (28 december) lees je op CounterCulture.nl de eindlijst van het Counter Culture Team, waarin alle stemmen van de teamleden bij elkaar zijn opgeteld. Maandag worden de nummers 15 t/m 11 gepubliceerd, dinsdag duiken we de toptien in met de nummers 10 t/m 6, woensdag lees je alles over onze nummers 5 t/m 2 en donderdag maken we ons album van het jaar bekend. Stay tuned!