De Desertfest Antwerpen editie is nog niet zo lang geleden achter de rug. Maar de Desertscene vond haar oorsprong natuurlijk in Londen. De affiche voor volgend jaar begint aardig vorm te krijgen. De venues van oa. The Black Heart, Underworld en Electric Ballroom gaan 29 april tot en met 1 mei 2016 open voor de alweer de vijfde editie van Desertfest. Zoals bekend is Counter Culture iedere editie in het prachtige wijkje Camden van de partij (reviews 2015 en 2014) en we willen je de laatste toevoegingen aan de line-up niet onthouden.

Headliners Desertfest

Twee van de drie headliners zijn reeds bekend. Als eerste noteren we Electric Wizzard. De uit Engeland afkomstige doomformatie voegt een flinke dosis sludge en stoner toe aan haar sound en heeft alweer 10 langspelers op haar naam staan. Naast Electric Wizzard keert Corrosion of Conformity terug naar Desertfest. De Amerikaanse formatie staat voor de tweede keer op het festival en doet dat inclusief Pepper Keenan. De laatste headliner zal begin 2016 bekend worden gemaakt.

Line-up Desertfest

Naast de headliners valt er veel meer te genieten. Wat te denken van de fuzzkoningen Truckfighters die alweer voor de derde keer op het festival aantreden. Ook de sludge zwaargewichten van Crowbar mogen er zijn. Verder noteren we PelicanWo Fat, Elder, Godflesh en Conan als acts die je zeker niet mag missen. De Nederlandse inbreng komt van Monomyth.

Planet of Zeus, Monolord, Witchsorrow, Raging Speedhorn, Mothership, Egypt, Blood Ceremony, Oranssi Pazuzu, Bast, Stoned Jesus, Lionise, Sunder, OHHMS, Dusteroid, Asteroid, Black Pussy & Poseidon en Witchsorrow maken de affiche tot nu toe compleet. Meer namen volgen… Info en tickets via de officiele site.

 

Desertfest