September: het begin van de herfst, het einde van het festivalseizoen, maar ook de maand waarin het clubseizoen weer wordt opgepakt. Deze maand zijn er nog niet al te veel concerten te bezoeken (en oktober en november lopen al over!), maar toch zijn er een paar shows die we je van harte aanraden. Bijvoorbeeld de co-headliner van Laura Jane Grace & The Devouring Mothers en Frank Iero & The Future Violents, of de Nederlandse tour van indierockers Young the Giant. Dit zijn onze tips voor de maand september, met ook alvast twee bonustips voor oktober!

Laura Jane Grace & The Devouring Mothers + Frank Iero & The Future Violents (Melkweg Amsterdam, 3 september)

Laura Jane Grace is bij het grote publiek bekend als frontvrouw van punkband Against Me!, Frank Iero kennen we natuurlijk als ritmegitarist van emogrootheid My Chemical Romance. Beiden hebben solo ook flink wat carrière gemaakt en slaan nu de handen ineen voor een co-headlinetour, die op 3 september halthoudt in de Amsterdamse Melkweg. Grace met haar Devouring Mothers, Iero met zijn Future Violents. Sla twee vliegen in een klap en kom deze twee rasartiesten zien, en wie weet krijg je naast hun fantastische solo-oeuvre ook wat pareltjes van hun andere bands te horen…

Tickets 

Young the Giant (diverse locaties, 18 t/m 21 september)

Young the Giant brak een jaar of acht gelegen door met het enorm aanstekelijke ‘My Body’. Sindsdien zijn de Californische indierockers niet weg te denken uit het Nederlandse clubcircuit. Deze herfst doen ze maar liefst drie shows, ter ondersteuning van hun laatste album Mirror Master (2018). Wanneer en waar kun je met je voetjes van de vloer gaan op een van de leukste, meest energieke livebands? Op 18 september zie je Young The Giant in het Paard in Den Haag, een dag later in TivoliVredenburg Utrecht en op 21 september in Paradiso Amsterdam!

Tickets Den Haag

Tickets Utrecht

Tickets Amsterdam

Stahlzeit (Effenaar Eindhoven, 20 september)

Geen kaartjes kunnen bemachtigen voor Rammstein in het Goffertpark? Of wil je gewoon de beste coverband van de Duitse metalgrootheden live zien? Dan is de Effenaar op 20 september de place to be. Stahlzeit geldt al jaren als de beste Rammstein tributeband – de gelijkenis is werkelijk verbluffend, en de shows (met vuurwerk, confetti, maskers en alles) worden nagenoeg perfect nagebootst. En nu links, zwei, drei, vier, naar Eindhoven!

Tickets

Zebrahead (Dynamo Eindhoven, 22 september)

Al sinds release van de speelse hit ‘Playmate of the Year’ geldt het Amerikaanse Zebrahead als een van de vaandeldragers van de pretpunk. De shows van dit olijke gezelschap staan bekend om blije gitaarrifjes voorzien van snelle raps en refreintjes met een hoog meezinggehalte. Zebrahead komt graag in Eindhoven en daarom is de lichtstad ook dit jaar weer gastheer van hun concert. En ook op een zondag wordt dat gewoon een keihard feestje!

Tickets

Monolord (De Helling Utrecht, 1 oktober)

Het mag inmiddels geen geheim meer zijn dat ze in Zweden naast perfecte popmuziek ook wel overweg kunnen met zware metalen. De stoner/doommetalband Monolord is daar een goed voorbeeld van. Laat je in de Utrechtse Helling onderdompelen in de diepe, trage riffs en het duistere, onheilspellende geluid van dit illustere drietal, omlijst met melodieuze vocalen. Dit najaar komt er een nieuwe plaat uit, waarvan je op 1 oktober ongetwijfeld alvast een voorproefje krijgt.

Tickets

The Rasmus (Paradiso Amsterdam, 1 oktober)

Anniversary tours, is dat je successen vieren of gewoon teren op het verleden? Hoe dan ook, het heeft de meeste artiesten die dit doen geen windeieren gelegd. Dit najaar komt The Rasmus hun doorbraakalbum Dead Letters, dat dit jaar 15 jaar geleden werd uitgebracht in Europa, integraal spelen in Paradiso. En, terugkijkend op de succesvolle show in Eindhoven vorig jaar, is dat helemaal geen slecht plan. Hits als ‘Guilty’, ‘In My Life’, ‘First Day of My Life’ en natuurlijk het onverwoestbare ‘In the Shadows’ bleken toen nog steeds te staan als een huis, en van dat soort nummers kun je er live nooit genoeg hebben.

Tickets

Naar welke concerten ga jij deze maand? Laat het ons weten via Facebook of Twitter!