Ignite is een bijzonder gezelschap. De melodische hardcore band heeft tien jaar lang geen enkele plaat uitgebracht, maar is desondanks nog steeds mateloos populair. In deze vluchtige wereld is dat een hele prestatie. Het snoepje van de week is de maand erop allang weer vergeten. Ignite dus niet. Volkomen terecht!

Ignite heeft met frontman Zoltán Téglás een geweldig boegbeeld in de gelederen. Naast een bevlogen activist met een groot rechtvaardigheidsgevoel is hij ook een benijdenswaardig zanger. Téglás zingt vanuit zijn tenen en meent elk woord. Dat levert intense muziek op. Ignite is geen baan, maar een levenswerk. Doordat de zang zo sterk en energiek is, zal ook de luisteraar die zich verre van politiek houdt van deze band genieten. Dit collectief slaagt er als geen ander in om een euforisch gevoel op te roepen. Je krijgt zin om door de kamer te stuiteren en luidkeels mee te brullen met je vuist in de lucht. Zo hoort goede punkrock en hardcore te klinken!

De altijd strijdlustig en verstaanbaar klinkende Téglás wordt begeleid door een strak spelende band. Dankzij de heldere productie komen de instrumenten goed naar voren. Het tempo ligt hoog en de band verliest nooit vaart. ‘A War Against You’ zakt nergens in en blijft energiek. Daarnaast heeft de band naast sterke zang ook een hele zwik toffe riffs, pakkende refreinen en een paar moddervette breakdowns te bieden.

‘A War Against You’ is de opvolger van het in 2006 verschenen ‘Our Darkest Days’. Die schijf betekende de doorbraak van de groep. De opvolger klinkt echter minstens net zo fris. Ignite heeft iets tijdloos. De passie waarmee gemusiceerd wordt, maakt deze band uniek. Dit is muziek vanuit het hart. 2016 kan niet beter beginnen!

Ignite is op 24 januari te bewonderen op het EMP Persistance Festival in TivoliVredenburg in Utrecht. Naast Téglás & co treden ook Terror en H2O als headliners op. Meer info vind je hier

Onverwoestbaar Ignite klinkt strijdlustig op 'A War Against You'
95%Totale score
Waardering gebruiker: (0 Stemmen)
0%