OAuthException: Error validating application. Application has been deleted.

Als je een aantal kopstukken uit de Nederlandse hiphopwereld uitnodigt in hetzelfde festivalweekend, kun je er natuurlijk vergif op innemen dat ze hun vrienden uitnodigen. Dat is bij de show van Rico & Sticks niet anders, wanneer Typhoon het podium op komt om een van de hoogtepunten van de zaterdag te verzorgen door Zandloper ten gehore te brengen en de Alpha in vuur en vlam te zetten.

Bij Franz Ferdinand & Sparks spatten de vonken er helaas niet van af: de ietwat tamme set steekt een beetje schraal af tegen de Alpha-opener van de dag, maar de bizarre punky hiphop freakshow van Ho99o9 maakt even later een hoop goed. Dit bizarre duo geeft de X-Ray een ongenadig pak slaag en laat een onuitwisbare indruk achter.

Even indrukwekkend is het heerlijk foute dansfeestje van De Jeugd Van Tegenwoordig, dat inmiddels alweer tien jaar aan de weg timmert. In die tien jaar heeft Willie ook nog eens aan zijn pianoskills gewerkt, zo blijkt als hij ineens achter de toetsen gaat zitten om zowaar een pseudo-gevoelig intro van Deze Neger Komt Zo Hard in te zetten.

Een stukje minder hard komen de heren van Bastille, al is wel aan alles te merken dat dit een festivalheadliner-in-spé betreft. Wanneer het de heren zou lukken om de dode momenten op te vullen, de nummers in elkaar te laten overlopen en de hits meer te verspreiden, zal het ook niet lang meer duren voordat de band van Dan Smith in volle glorie te aanschouwen zal zijn als dagafsluiter.

Courtney Barnett @ Lowlands 2015

Courtney Barnett @ Lowlands 2015

Een veel gehoorde klaagzang op Lowlands is, dat er te weinig grof gitaargeweld geprogrammeerd is, dit maakt echter wel dat de schaarse moshpitmomenten een stuk specialer en intenser ervaren worden. Zo ook de Australische Courtney Barnett, die eigenhandig – doormiddel van explosief grungegeweld – bluesy ballads omtovert in ruige rocksongs. Tijd om te zitten nadenken is er vandaag bij Barnett in de India niet bij: voeten van de vloer, handen in de lucht, volumeknop open en headbangen maar!

De volumeknop gaat ook open bij Alpha afsluiter The Chemical Brothers, waar de Lowlanders braaf 90 minuten lang wachten op dat handjevol herkenbare tunes van het Britse electronische dansduo. Het wachten wordt beloond, de hits komen voorbij, maar toch verlaten velen het dansfeest met het gevoel dat er iets mist. Om nog even goed uit hun plaat te kunnen gaan, zoeken velen dan ook de Freddy op om met een dosis alternatieve hits nog tot midden in de nacht het laatste dansfeestje van de dag te kunnen houden.

Onze Lowlands highlights van zondag zullen op maandag worden gepubliceerd. Een fotoverslag is te vinden op onze Facebook pagina. Volg ons tijdens en na Lowlands ook op Instagram en Twitter voor foto’s en meer!

Hier vind je onze highlights van de Lowlands 2015 vrijdag.