Het stemmen voor de Radio2 Top2000 is niet meer mogelijk en ook de 3voor12 Song Van Het Jaar deadline ligt al achter ons. Dus is het de hoogste tijd voor Counter Culture om de stembussen voor de beste albums van het jaar te openen: De Jaarlijst 2015!

Jaarlijst 2015

Via Jaarlijst.nl kun je jouw favoriete albums invullen, een score geven en er zelfs een micro-review aanhangen. Zo kun je bijhouden welke albums dit jaar het meeste indruk op je hebben gemaakt. Dat kun je overigens doen voor ieder gewenst jaar en op die manier kun je in kaart brengen welke albums veel voor jou betekend hebben.

Jouw Jaarlijst doorgeven

Voeg jouw favoriete albums van 2015 toe aan je jaarlijst.nl account (gratis). Na het toevoegen, krijg je een blauwe knop te zien met ‘Aan lijst toevoegen’ erop. Gebruik die knop om een lijst te maken met de naam ‘Jaarlijst 2015’ en voeg aan die lijst jouw 10 favoriete albums van het jaar toe.

Onder ‘Mijn Lijsten’ kun je je lijstjes terugvinden en aanpassen. Zo kun je na het openen van een lijst de volgorde eenvoudig aanpassen door de albums naar onder of boven te verslepen in de lijst.

Deadline

Je hebt tot zondag 19 december om jouw lijstje samen te stellen. Aan het eind van die dag worden de stemmen opgeteld. Daarna kun je uiteraard je lijst nog wel wijzigen, maar dat zal geen invloed meer hebben op de (Community) Eindlijst.

De Eindlijst

Counter Culture presenteert in de laatste weken van het jaar de eindlijsten van zijn eigen team (recensenten en fotografen) maar ook de Community Jaarlijst. In die laatste lijst worden alle lijstjes met de naam ‘Jaarlijst 2015’ van jaarlijst.nl bij elkaar opgeteld. De stemmen worden dan geteld en de meest gekozen albums worden gepresenteerd in de Community Jaarlijst. Op donderdag 24 december wordt de community lijst gepubliceerd op counterculture.nl, dus check vanaf die dag of jouw favoriete albums de eindlijst gehaald hebben.

Happy voting!