Laten we even met het goede nieuws beginnen. De countdown die Foo Fighters een tijdje terug lanceerde kwam deze nacht tot zijn einde met een gloednieuwe EP vol muziek. Wellicht nog mooier nieuws is dat de band heeft besloten het nieuwe werk, genaamd Saint Cecilia, inclusief artwork cadeau te doen aan iedereen die het maar wil hebben. Via deze link kun je het materiaal ophalen.

Zoals bekend is de band rondom frontman Dave Grohl goed bevriend met Eagles of Death Metal. Direct na de aanslagen op de concertzaal in Parijs besloot Foo Fighters de tournee te annuleren en terug naar huis te keren. Een besluit die ze op behoorlijk wat kritiek, maar ook begrip kwam te staan. Mocht je de muziek downloaden, dan vind je naast de downloadlink ook nog een doneerknop. Alle opbrengsten gaan naar de slachtoffers van die bewuste terroristische aanslag in Parijs.

Onduidelijke brief van Grohl

Naast de muziek en mogelijkheid tot te doneren, schreef Grohl op de site van de band een ietwat cryptische brief aan de fans, waarin de frontman zich serieus lijkt af te vragen om door te gaan met wat hij op dit moment doet. In ieder geval lijkt het er heel sterk op dat Foo Fighters voorlopig een break nemen van het tourleven: “We will return and celebrate life and love with you once again someday with our music“.

De volledige brief van de Foo Fighters website:

foo fighters

De Foo Fighters EP Saint Cecilia