Het hele circus aan boekingen en bevestigingen voor de (zomer)festivals is inmiddels alweer in volle gang. Terwijl hier de winter nog moet beginnen mogen we vast nadenken waar we in de zomer ons tentje opzetten. Ook de competitie in de metal en hardrock wereld lijkt groter dan ooit. Eerder kon je bij ons lezen dat op Fortarock Megadeth en Volbeat op de affiche prijken en Graspop met Iron Maiden en Black Sabbath een paar grote vissen binnen wist te halen. Naast de grote jongens vechten ook de kleinere metalfestivals om de beste acts. Een klein overzicht van de meest recente bevestigingen:

Alcatraz – Kortrijk (BE)

Het Belgische Alcatraz (13 & 14 augustus) deed wat dat betreft vandaag goede zaken door Within Temptation, Ministry, Children Of Bodom, Devildriver, Airbourne, Flotsam & Jetsam, Metal Church, Korpiklaani en Lita Ford vast te leggen. Meer info.

Into the Grave – Leeuwarden

Ook Into the Grave (12 & 13 augustus) kwam deze week met goed nieuws. Slayer werd al headliner groots aangekondig. Ook Airbourne, Kreator, Carcass, Amaranthe, Alestorm, The Black Dahlia Murder, Tribulation, Scar Symmetry, Vektor, Evil Invaders en Gruesome liggen vast. Meer info.

Dynamo Metalfest – Eindhoven

Inmiddels al wat ouder nieuws van het Dynamo Metalfest (zaterdag 16 juli) kamp, maar onze vrienden uit Eindhoven hebben met Life of Agony, Powerwolf en Audrey Horne werden bij Sacred Reich gevoegd. Bovendien gaat het hardnekkige gerucht dat inmiddels ook Metal Church en Monster Truck zijn vastgelegd. De bevestiging laat nog even op zich wachten. Meer info.

Summer Breeze – DinkelsBuhl (D)

Ook aan het oosten van de grens is het nodige te melden deze week. Vanuit Summer Breeze wel te verstaan (17 aug t/m 20 aug). Vanaf vandaag opent de traditionele ‘adventskalender’ waar iedere dag een nieuwe naam uitrolt. Maar niet voordat de organisatie Sabaton, Parkway Drive, Steel Panther, Subway to Sally, At The Gates, My Dying Bride, Exodus, Korpiklaani, The Black Dahlia Murder, Primordial, Kärbholz, Entombed A.D.,The Word Alive, Swallow the Sun, Cattle Decapitation en Feuerschwanz op ons los laat. Meer info.

Dokk’em Open Air – Dokkum

Dragonforce, Finntroll, Grave en Primordial waren reeds bekend voor Dokkem Open Air (24 & 25 Juni). Met Testament heeft het festival in het hoge noorden ook een mooie headliner te pakken en voegt door bovendien ook nog eens Moonspell aan toe. Meer info.

Metal