Bent u al een beetje bijgekomen van de ontsnapping van Oranje? Op een aantal festivals (waaronder Down The Rabbit Hole) werd het avondprogramma vakkundig om de wedstrijd van onze nationale ploeg heengeprogrammeerd, zodat iedereen de match kon zien en de acts zelf niet voor een leeg veld zouden komen te spelen. Terecht, zo bleek achteraf, want iedereen weet dat iedere seconde in Nederland – Mexico belangrijk was.

Glastellica

Genoeg over voetbal, terug naar muziek: Metallica speelde afgelopen zaterdag voor het eerst in hun carrière op Europa’s grootste festival Glastonbury en had speciaal voor de gelegenheid flink uitgepakt. Met name de critici werden even goed op hun nummer gezet met onderstaande bearhunt parody als intro en dit zeer geestige stukje merchandise.

Onze recensie van Glastonbury 2014 zal begin deze week verschijnen op counterculture.nl

Glastonbury 2015 headliners al geboekt

Nu we het toch over Glasto hebben: organisator Michael Eavis zegt alle drie hoofdacts al te hebben geboekt voor volgend jaar. Eentje daarvan is een act die ‘niet meer Brits’ is, aldus Eavis zelf. Wij zetten ons geld in op Black Sabbath. Tevens hebben we sterke vermoedens dat de allerlaatste tour van The Who ook een tussenstop zal maken op Worthy Farm.

Black Keys naar de Ziggo Dome

Zaterdag waren de heren van Black Keys nog te bewonderen op Down The Rabbit Hole (check zeker ook onze recensie van Down The Rabbit Hole), maar volgend jaar komt het duo alweer terug: voor de tweede keer in de Ziggo Dome, op 23 februari 2015. Vrijdag (4 juli) start de voorverkoop.

Kytopia huurt Tivoli Oudegracht

Colin Benders zal met zijn Kytopia verhuizen naar het pand wat decennia lang het onderkomen was van Tivoli Oudegracht. Benders speelde er niet lang geleden nog een serie afsluitende concerten in het kader van Tivoli Tijdloos. Tivoli Oudegracht sloot zijn deuren (voor concertbezoekers) ten faveure van de (her)opening van TivoliVredenburg in Utrecht.

Graspop 2015 geruchten!

Graspop ligt nog maar net achter ons (de recensie van dag 1 vind je hier, dag 2 en 3 worden deze week nog gepubliceerd), maar wij vingen alweer de eerste geruchten voor de editie van 2015 op. Zo hoorden we in de wandelgangen dat shockrocker Alice Cooper van de partij zou zijn en de farewell tour van Mötley Crüe ook een stop maakt in Dessel. Een mooi begin!

Vette actie bij 500 likes!

Het is bijna zover: onze nieuwe Facebook pagina nadert de 500 likes. Onze oude pagina had er al ruim 1600, maar vanaf augustus stoppen we met daar nieuwe artikelen te posten. Wil je dus op de hoogte blijven van onze nieuwe content en er als eerste bij zijn als wij onze vetste actie ooit lanceren? Druk dan nu op die like-knop op facebook.com/counterculturenl (of hieronder).
Tot morgen!