Over een kleine maand vindt in het centrum van Rotterdam de vijftiende editie plaats van Motel Mozaïque. Zo kan je niet alleen terecht in Rotown, de Paradijskerk of de Rotterdamse Schouwburg. Het Schouwburgplein wordt zoals elk jaar weer omgetoverd tot Plaza Mozaïque. Overnachten kan dit jaar voor het eerst in het King Kong Hostel aan de levendige Witte de Withstraat. Verkozen tot beste hostel volgens Hostelworld.

Het interessante programma met muzieknamen als Will Butler (Arcade Fire), Villagers, the Districts, Purity Ring, Ibeyi, BRNS, The Notwist, Rats On Rafts en Kate Tempest worden vandaag aangevuld met enkele leuke namen van eigen bodem. Kovacs, de Brabantse diva in wording, won onlangs nog een Edison als beste nieuwkomer.

Het folky kwintet van Halfway Station uit Rotterdam timmert zelfs internationaal aan de weg en wist tijdens een muziekwedstrijd in Parijs twee prijzen in de wacht te slepen. De Popunie voegt ter promotie van haar Rotterdamse muziekacts ook nog De Likt rondom rapper Jordy Dijkshoorn en de sixties indie rockers van Cosmic Carnaval aan het programma toe.

Door 3FM gebombardeerd als Serious Talent wil The Indien in de voetsporen treden van stadsgenoten Shocking Blue. Op bass herkennen we Janneke Nijhuijs van The Deaf. Last but not least komen Omar S en Gerd plaatjes draaien.

Motel Mozaïque heeft natuurlijk nog veel meer te bieden dan muziek. Van vrijdag 10 tot en met zaterdag 11 april staat de binnenstad van Rotterdam in het teken van het kunstenfestival. Voor verdere info surf naar de website. Een dagticket kost 37,50 euro terwijl je voor een combi ticket 65 euro kwijt bent.